Mă așteptam la mai mult de la Trump și la mai puțin de la Harris!
Postat la: 11.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La cald, fără să urmăresc până în acest moment rezultatul sondajelor efectuate, mă grăbesc să trag primele concluzii privind dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump urmărită azi noapte, ora României, pe întreg mapamondul.
Declarându-mă în mod fățiș contra progresiștilor, care de fapt sunt neomarxiști și au devenit în bună măsură neocomuniști, mi-am pus mari speranțe în prestația lui Donald Trump. Cu atât mai mult cu cât acesta vine dintr-o poziție avantajoasă după un întreg ciclu în care a stat în opoziție și a putut observa gravele erori comise de tandemul Biden-Harris. Dar nu întotdeauna cel care vine din spate reușește să ajungă în față.
Până în acest moment, se știe că această dezbatere, organizată în Statele Unite în seara zilei de ieri și pe care în România am putut-o viziona începând de la 4 dimineața, este prima și ultima la care au convenit cei doi candidați. Se pare că ceva s-a schimbat, întrucât după încheierea transmisiei în direct Kamala Harris a declarat că mai dorește o dezbatere, în timp ce Donald Trump a afirmat că, întrucât a învins, nu mai socotește necesară încă o confruntare. Rămâne de văzut. Dar, până una alta, concluzia mea este cea pe care am consemnat-o în titlu.
Donald Trump a venit dintr-o poziție avantajoasă. A avut timp un întreg ciclu prezidențial să monitorizeze împreună cu specialiștii în diverse domenii pe care-i are în echipă, toate contraperformanțele administrației Biden-Harris. Să identifice cauzele acestor contraperformanțe, consecințele acestora asupra Americii și lumii întregi și să construiască soluții care să facă parte din propriul program prezidențial. Din această perspectivă, în mod regretabil, Donald Trump, în loc să se plaseze în ofensivă, în loc să calce literalmente în picioare capitol cu capitol prestația Casei Albe, a administrației de stat și a celorlalte instituții guvernamentale, a căzut în capcana întinsă de Kamala Harris în complicitate cu cei doi prezentatori „imparțiali" ai televiziunii. A acceptat nici mai mult nici mai puțin decât să intre în jocul acesteia și să încerce să explice diversele fapte și acte juridice săvârșite în propria administrație și pe care Kamala Harris le-a scos cu obstinație și cu zâmbetul pe buze în evidență. Pierzându-se în explicații, Donald Trump a ratat ofensiva la care eu unul mă așteptam.
Ar fi avut ocazia să-i vorbească Americii și lumii întregi cu subiect și predicat despre consecințele nefaste ale neomarxismului practicat de administrația Biden, continuatoare a neomarxismului practicat anterior de administrațiile Obama și Clinton. Mă așteptam să se refere în mod insistent măcar la deosebirea fundamentală dintre democrații de azi și republicanii de ieri, de azi și de mâine în ceea ce privește stimularea și taxarea muncii și performanței. Pentru că aici este cheia modului în care America s-a rupt în două. Neomarxiștii, nu atât din convingere, cât din motive electorale, au decis să-și consacre eforturile păturilor aparent defavorizate ale societății, respectiv celor care fie nu muncesc și nu obțin venituri prin muncă, fie muncesc și obțin venituri foarte mici, întrucât nu sunt performanți. Iar politica democraților a fost aceea de a transfera o parte însemnată din venituri, aparent sub forma unui ajutor, pentru susținerea acestor cetățeni ai Statelor Unite, care din nefericire au devenit din ce în ce mai numeroși. Iar sumele necesare îndeplinirii acestui obiectiv au fost practic estorcate prin fel de fel de impozite și taxe de la cetățenii performanți, simpli angajați, dar cu venituri pe bună dreptate mai mari, precum și din profitul societăților comerciale.
O primă consecință negativă a fost încetinirea ritmului de creștere al economiei americane și mărirea masei de cetățeni finanțați pentru nemuncă. Evident că acest lucru a condus la inflație. Trump ar fi trebuit să insiste asupra acestei teme, care constituie principala vulnerabilitate a administrației americane, și să demonstreze cu cifre cum democrații au urmărit să obțină în acest fel, ca o consecință a pomenilor, cât mai multe voturi. Și, legat de acest fenomen, ar fi trebuit să o toace mărunt pe Kamala Harris legat de modul cu totul și cu totul iresponsabil în care ea, în echipă cu Joe Biden, a încurajat migrația legală și migrația ilegală. Plus-minus, sunt circa 20 de milioane de persoane care au trecut ilegal frontiera în Statele Unite, unii pur și simplu infractori, iar unei părți dintre aceștia, cu mare ușurință, li s-a acordat dreptul de vot, în timp ce cealaltă parte a devenit o masă de manevră a democraților, care oricând poate fi scoasă în stradă.
Asemenea politici s-au extins și în sănătate, dar Donald Trump nu a știut cum să vorbească despre zonele vulnerabile ale programului Obama Care, program care urmărește de asemenea în mod disimulat atragerea de voturi pentru democrați.
Și alte rateuri la fel de semnificative au existat în ceea ce privește politica externă. În afară de eforturile pe care le-a făcut în timpul administrației sale, în bună parte încununate de succes, de taxare a importurilor, în special a celor din China și de taxare a statelor Uniunii Europene mai ales în ceea ce privește politica de înarmare, Donald Trump a omis să insiste asupra consecințelor negative ale actualelor politici practicate de administrația Statelor Unite.
Cât privește cele două zone de conflict cald din Europa și din Orientul Apropiat, din nou Donald Trump a fost evaziv și nu a reușit să contureze scenariile prin care, dacă va veni la Casa Albă, va rezolva aceste probleme și nici nu a exploatat în mod argumentat gravele erori comise de administrația Biden-Harris.
Acum sunt curios să aflu ce spun sondajele efectuate la capătul acestei dezbateri. Cum stau în cursa pentru Casa Albă în acest moment cei doi candidați. Și să-mi explic de ce Trump nu mai vrea a doua confruntare, în timp ce, pe neașteptate, Harris o solicită.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
Guvernul pregătește adoptarea OUG pentru organizarea alegerilor prezidențiale din anul 2025, care vor avea loc pe 4 și 18 mai. În draftul de OUG sunt prevăzute măsuri speciale pentru a nu se mai repeta o situație precum cea a lui Călin Georgescu
-
Sondaj devastator: Călin Georgescu câștigă din orice poziție cu un procent greu de imaginat pentru Coalitia de la guvernare
Călin Georgescu are toate șansele, în continuare, să iasă câștigător și după reluarea alegerilor prezidențiale. Potrivit celor mai recente sondări sociologice, pe Georgescu l-ar vota cel puțin 60% dintre români, spune sociologul Mirel Palada.
-
Elon Musk: Premierul Marii Britanii a vrut să submineze alegerile din SUA!
Miliardarul american Elon Musk a declarat că premierul Marii Britanii, Keir Starmer, "a trimis agenți în America pentru a submina alegerile din Statele Unite", relatează canalul Șkvarka News de pe rețeaua Telegram.
-
Călin Georgescu îl numește pe șeful OMS Tedros Ghebreyesus "cioroi de casă" și "sclav" într-un interviu din 2023
Călin Georgescu a folosit termenii "cioroi de casă" și "sclav" pentru a-l descrie pe șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, într-un interviu urcat pe YouTube în 2023. Georgescu vorbește în limba engleză în acest interviu iar termenii folosiți sunt "house nigger" și "slave".
-
Bomba de la NASA: 2025 pregătit pentru „depopularea masivă" pentru a introduce „simularea Matrix"
Documentele oficiale NASA scurse la iveală dezvăluie decenii de pregătire la nivel înalt pentru un eveniment de extincție în masă care urmează să înceapă în 2025.
-
Care e Conspirația: Un guvern mondial unic care utilizează tehnocrația pentru a conduce Lumea
Cu toții am devenit familiarizați cu termenul „teoria conspirației" în ultimii cinci ani. Dar ceea ce este mai puțin clar pentru unii este ce este de fapt „conspirația".
-
Temperaturile interioare afectează funcția cognitivă la adulții în vârstă
Un nou studiu arată că adulții în vârstă se confruntă cu cele mai puține dificultăți de atenție atunci când temperaturile din locuințe rămân între 68-75 ˚F (20-24 ˚C).
-
Președintele pro-rus al Croației a câștigat alegerile
În alegerile desfășurate în weekend, președintele în exercițiu al Croației, Zoran Milanovic, a repurtat o victorie categorică, la mare distanță de principalul său adversar. Ca atare, el va ocupa funcția de șef al statului în următorii cinci ani.
-
Georgescu îl amenință pe Iohannis cu dezvăluiri dacă nu își dă demisia: "Statul român cunoaște foarte bine vulnerabilitățile pe care le-a avut ca primar"
Călin Georgescu, candidatul independent care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, a făcut o serie de declarații amenințătoare la adresa fostului președinte Klaus Iohannis. În cadrul unei emisiuni de televiziune, Georgescu a criticat vehement acțiunile lui Iohannis și a lansat acuzații grave.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 7.Mai putem conta doar pe miracole
- 8.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 9.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
- 10.Lucruri complicate in cyberspace
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu