ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Liberalii își dau cu panourile lui Ciucă în cap

Postat la: 08.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După o lungă și extrem de dubioasă tăcere, după ce presa s-a mișcat legat de acest subiect, dinspre Partidul Național Liberal, au început în fine să vină informații și fel de fel de explicații privind această nebunie a panourilor electorale declanșată de generalul cu patru stele Nicolae Ciucă.

Aflăm astfel că până în prezent, costurile au depășit cu mult estimările pe care eu le făceam acum o lună, ridicându-se la colosala sumă de două milioane de euro. Și, tot conform informațiilor oficiale PNL, până la sfârșitul campaniei prezidențiale, aceste costuri se vor ridica la patru milioane de euro. Este vorba de un partid politic care, încercând să-i satisfacă ambiția lui Klaus Iohannis de a se muta într-o vilă de lux pe Bulevardul Aviatorilor și-a epuizat practic resursele, cumpărând de la RAPPS sediul în care funcționează și pentru care plătea o chirie modică. Astfel încât banii încasați de RAPPS, practic întreaga sumă de care dispunea PNL în urmă cu două luni a fost încasată de RAPPS care astfel a avut fondurile necesare pentru renovarea unei clădiri mai vechi și transformarea ei într-un imobil de mare lux destinat familiei prezidențiale.

Odată această paranteză închisă, este de reținut faptul că atunci când a decis o altă mega investiție, PNL era cu trezoreria goală. Din acest motiv, eu și apoi alți jurnaliști de investigație, între care și Bogdan Tiberiu Iacob ne-am întrebat, pe bună dreptate, cine suportă cheltuielile uriașe pentru instalarea în toată țara a panourilor publicitare din care ne zâmbește suav generalul cu patru stele Nicolae Ciucă. Iar primele reacții ale PNL, încă neoficiale, sugerau că, de fapt, în spatele acestei vaste operațiuni, s-ar afla o editură de carte care face astfel reclamă viitoarei opere semnată de scriitorul general cu patru stele Nicolae Ciucă. Atâta doar că, în urma unei investigații sumare, a rezultat că nicio editură din România nu-și poate permite un asemenea lux. Și nici măcar toate la un loc. Și nici măcar una dintre cele mai mari edituri din lume, dacă cumva ar dori să publice și să promoveze prezumtiva carte a scriitorului Nicolae Ciucă.

Întrucât presa a început să ia peste picior bâlbâielile liderilor PNL, a ieșit la rampă Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului, care zilele trecute ne-a comunicat că de fapt, PNL ar fi cumpărat de la scriitorul general cu patru stele Nicolae Ciucă, care este în același timp și președintele partidului, drepturile de autor, astfel încât beneficiile încasate din carte să poată fi utilizate timp de 50 de ani de către PNL, așa cum îl taie capul. Care beneficii însă, nu sunt precizate. Nu a existat și nu există vreo carte scrisă de un politician în România care să aducă beneficii. Cartea, dacă va apărea vreodată - și mă întreb, firește, cine o scrie - va fi un instrument de propagandă electorală și atâta tot.

Dar ce a uitat Ionuț Stroe să precizeze și au uitat să o facă toți liderii PNL, și ce a uitat să întrebe Bogdan Tiberiu Iacob este când, unde și în ce condiții ar fi fost semnat contractul de cesiune al drepturilor de autor în favoarea PNL. Dacă un asemenea contract există, el trebuie să fie preexistent instalării în toată țara a panourilor publicitare. Și înregistrat ca atare în documentele oficiale PNL, inclusiv în contabilitatea partidului. Dacă acest contract nu există sau este de dată recentă, făcut pe genunchi, să spunem, în urmă cu câteva zile, atunci documentul reprezintă - repet, dacă există - o mare potlogărie. Iar dacă nu există, înseamnă că, cu acordul întregului partid condus de Nicolae Ciucă, Ionuț Stroe minte de îngheață apele.

Cred că îmi exprim o opinie de bun simț, solicitând Direcției Naționale Anticorupție să investigheze de urgență acest caz. Iar dacă este nevoie de plângeri penale, cred că se vor găsi destule persoane dispuse să facă acest lucru.

Un singur lucru regret, dacă toată această uriașă construcție de publicitate electorală se prăbușește. Nu ne vom mai putea delecta cu lectura eroicelor isprăvi săvârșite în Irak de „Eroul de la Nassiriya". Adică singurul ofițer superior al Armatei Române despre care se spune - o spune nepotul său, care lucrează la postul național de televiziune - că ar fi dus o bătălie victorioasă pe un front de luptă. Săracul Ciucă! În realitate, a ajuns în Nassiriya la o lună după ce localitatea a fost cucerită de armata Marelui Licurici.

Sorin Rosca Stănescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE