Les bleus: "Feraille, feraille!"
Postat la: 18.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cocoșii galici sunt, așadar, noii campioni ai lumii. În finala de pe Lujniki, au învins viteaza echipă a Croației cu 4-2, scor care a făcut prea-plinul unuia dintre cele mai frumoase meciuri ale Cupei Mondiale 2018.
Francezii lui Deschamps - cu tandemul Griezmann - Mbappe strălucitor - au obținut pe merit această a doua lor victorie supremă din istoria fotbalului și li se cuvin, desigur, felicitările de rigoare. Deși cronicarii vremii nu vor putea omite că echipa Franței a aliniat lotul cu cei mai mulți jucători naturalizați (78,3%), a căror valoare totală la Transfermarkt trece bine de un miliard de euro, în timp ce lotul Croației ar cumula "numai" vreo 700 milioane. Și, ca să spunem adevărul până la capăt, e obligatoriu să notăm că două dintre cele patru goluri ale francezilor li s-au datorat lui...Mandzukici (autogol) și Palici (henț în careu), adică exact cei care au semnat și punctele echipei lui Luka Modrici!...
Sincer, mi-a părut rău că vecinii noștri, urmăriți de ghinion, au pierdut această finală, dar cum fotbalul se joacă pe goluri, ca să-l cităm chiar pe Putin, trofeul mondial se duce la Paris, unde peste un milion de fani au invadat Champs-Élysées, sărbătorind victoria obținută de „Les Bleus"! S-au fluturat steaguri franceze și la noi, în București, dar cum nu puteam uita umorul cu care "Charlie Hebdo" a marcat victoria Simonei Halep de la Roland Garros, fanii români au salutat la rândul lor victoria lui Griezmann & comp lansând pe internet o replică a caricaturii respective, care sperăm să fie primită cu un hohot de râs și de caricaturiștii parizieni, dacă au...haz!
Revenind la finala de la Moscova, aș nota că de-a lungul întregului meci a fost arătat un singur cartonaș galben, ceea ce ilustrează sportivitatea din teren și fair-play-ul cu care acești mari jucători din ambele echipe înțeleg să se respecte între ei chiar și în condițiile ultratensionate ale unei finale mondiale. De altfel, veți fi observat că, la multe dintre faulturile de joc, adversarii întindeau mâna celor căzuți, ajutându-i să se ridice, cu scuzele cuvenite. Jos pălăria, fiind o lecție pentru toți jucătorii lumii, inclusiv pentru circarul Neymar, care s-a făcut de râs la această competiţie! Nici Messi nu s-a întors acasă mai mulțumit, dar Ronaldo, favoritul meu, nu cred că are ce să-și reproșeze, fiind primit cu entuziasm în Italia, unde Juventus a plătit pentru venirea lui peste 220 milioane de euro! Și, ca un detaliu interesant, galacticul a aterizat cu avionul personal la Torino chiar duminică, în timp ce la Moscova se juca finala mondială. O pierdere uriașă pentru Real Madrid...
Mă bucur că fotbaliştii pe care i-am remarcat de-a lungul Turneului Final sunt și cei care, la terminarea întrecerilor, au fost desemnați drept cei mai valoroși ai competiției. Luka Modrici a primit "Balonul de aur" pentru cel mai bun jucător al "World Cup 2018", iar Kylian Mbappe - trofeul decernat celui mai tânăr jucător distins pentru evoluțiile sale.
Iar în încheiere, aplauze pentru maniera în care Rusia a organizat această ediție a Cupei Mondiale, care va rămâne în istorie drept una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase (îmi menţin părerea că partida Spania-Portugalia a fost în vârful meciurilor de top) și nu pot să nu remarc abilitatea lui Vladimir Putin de a valorifica imaginea Rusiei și a sa, personal, mai ales că, exact a doua zi după finală, avea loc cruciala sa întâlnire de la Helsinki, cu... Donald Trump!
Horia Alexandrescu
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu