Lepădarea de Burleanu
Postat la: 19.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mă aflu din nou în situația de a anticipa rezultatul unui meci consumat înainte de apariția revistei noastre. De astă dată, e vorba chiar de meciul-meciurilor, confruntarea decisivă dintre Ionuț Lupescu și Răzvan Burleanu, pentru mandatul de președinte al Federației Române de Fotbal, care s-a tranșat miercuri.
Deci, scriind duminică seară, cu trei zile înainte de aflarea deznodământului, nu pot decât să cred cu tărie că fotbalul va învinge în aceste alegeri politicianismul ieftin, protocoalele secrete și manipulările grosolane, dându-i câștig de cauză lui Ionuț Lupescu. Nu uită nimeni cum a fost influenţat scrutinul de acum patru ani, când Gică Popescu a fost trimis la pușcărie chiar în preziua alegerilor, pentru a-i lăsa cale liberă aerianului Burleanu, aterizat de nicăieri direct la cârma soccerului românesc. Tocmai de aceea și deasupra alegerilor de acum plutea de câteva săptămâni un aer cu iz de viciu, pe fondul declarațiilor sforăitoare și, ca de obicei, obraznice ale politrucului care a infestat fotbalul, parazitându-l cu o întreagă gașcă de neaveniți, plătiți regește din banii federației.
Consecințele s-au văzut: calificarea la Cupa Mondială a fost ratată, iar istoria pensionarului Christoph Daum la cârma naționalei s-a încheiat, perfect previzibil, cu concluzia amară „și necalificați, și cu banii luați!" Dincolo de asta au curs în presa ultimelor zile o mulțime de alte golănii financiare pe care starostele federației le-a semnat cu nepăsarea unuia trezit peste noapte într-un fel de Peșteră a Comorilor, de unde împărțea în neștire grămezi de euro te-miri-cui, neuitând să-și tragă și sieși partea de diurne a leului!
Deloc de mirare, aşadar, că lumea veritabilă a fotbalului românesc l-a contestat non-stop și l-a băgat în carantină, pentru a se grupa acum în spatele lui Ionuț Lupescu. Fostul internațional a renunțat la o carieră de succes și la o funcție de top în cadrul UEFA, la cererea insistentă a foștilor săi colegi din generația de aur, pentru a reveni acasă și a candida la șefia federației. Ar fi de neiertat ca manevre murdare, de culise, să-l scoată din joc și pe Ionuț Lupescu, după Gică Popescu! Lepădarea de Burleanu a devenit firească și obligatorie, dacă vrem, cum și vrem, să ne reclădim fotbalul cu profesioniști autentici, crescuți și consacrați de școala românească și care vor să-i redea strălucirea, cu experiența lor de astăzi.
După cum s-a văzut, Burleanu nu ştie decât să sfideze, pretinzând că va câștiga chiar din primul tur, în ciuda analizei temeinice realizate de Gazeta sporturilor, care a demonstrat, negru pe alb, că dintre cele 8 puncte pe care le-a propus în programul său de acum patru ani, nu a îndeplinit decât... două. Ca să nu mai vorbim și despre Centrele de excelență, de-a dreptul muribunde! Iar peste toate, să reamintim și ultimul sondaj de opinie făcut printre microbiştii autohtoni, potrivit căruia doar 10% dintre ei considerau că Burleanu merita un nou mandat, în timp ce 55% și-l doreau pe Kaiser în fruntea FRF. Cu siguranță însă, dacă de sondaj s-ar fi ocupat IRES-ul lui Vasile Dâncu, procentele erau inversate! Dar poate că, până la apariția acestor rânduri, se mai fabrică vreo "cercetare de piață"... Ar fi totuși inutil, pentru că lucrurile sunt clare: Ionuț Lupescu merită funcţia de președinte al Federației Române de Fotbal. Aşa cred, așa s-ar cuveni și numai așa putem spera într-un viitor frumos al fotbalului românesc!
P.S. Intrucât aranjamentele de culise i-au dat câștig de cauză tot lui Burleanu, nu pot decât să observ că fotbalul românesc a fost învins. Sau, cum s-a mândrit prostește realesul, a fost ciuruit. Definitiv!
Horia Alexandrescu
(preluat din România literară)
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu