La capătul războaielor
Postat la: 07.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Alegerile din Statele Unite vor avea loc la data de 5 noiembrie a acestui an. Aparent, există suficient timp pentru ca potențialii candidați să-și calibreze discursurile de politică internă și de politică externă. În realitate, lucrurile nu stau așa.
Pentru că mecanismul electoral din Statele Unite îi obligă pe candidați ca într-un ritm accelerat, pe parcursul zilelor, săptămânilor și lunilor care urmează, să-și precizeze pozițiile, până în cele mai mici detalii. Și niciodată până acum, acestea nu au fost atât de divergente. Și niciodată până acum, divergențele nu au fost atât de acute în materie de politică externă. Washingtonul joacă electoral pe muchie de cuțit.
Mergând pe această logică, am ajuns, de mai multă vreme, la concluzia că cele două războaie, cel din Ucraina, desfășurat atât în mod direct cât și prin procură, precum și cel din Gaza, în care Statele Unite se căznesc să joace rolul de pompier, vor fi încheiate relativ curând. Atât din motive economice, cât și sub aspectul imaginii pe care Washingtonul este obligat să și-o refacă cât mai rapid, după ce a consimțit la resetarea lumii, împărțind puterea la nivel global cu China.
Este bine să urmărim cu mare atenție discursurile din ultima vreme ale lui Donald Trump. În esență, acesta fiind cel mai bine plasat dintre virtualii candidați republicani, plutind pe creasta unui val electoral, acuză administrația Biden de greșeli care au subminat economia Statelor Unite, iar în plan extern, de războaiele pe care America le-a declanșat sau le-a orchestrat și care, rând pe rând, s-au dovedit a fi dezastruoase. Din cele două perspective, discursul lui Trump este extrem de eficient. Și nu este vorba de un simplu discurs.
Alegerile din Statele Unite sunt, ca mecanism, extrem de diferite de alegerile de alegerile care se desfășoară în Uniunea Europeană, inclusiv în România. Aici, esența discursului politic și a angajamentelor politice poate fi prezentată aproape pe ultima sută de metri înaintea prezidențialelor. Calendarul electoral din Statele Unite nu permite acest lucru. Postez pe CorectNews o analiză în acest sens, care nu-mi aparține. Ea prezintă, cu precizia unui ceasornic, calendarul electoral din Statele Unite. În fiecare zi, practic, din acest an, se
întâmplă lucruri semnificative. Și tot în fiecare zi, candidații, fie că sunt aspiranți democrați, fie că sunt aspiranți republicani, sunt siliți să-și precizeze în detaliu obiectivele politice pe care le urmăresc, astfel încât electoratul să-i poată evalua în cunoștință de cauză.
De la angajamentele asumate, începând chiar în aceste zile, cei doi finaliști nu mai au cum să facă pasul înapoi, cu atât mai mult cu cât scenariile acestora, atât de politică internă, cât mai ales de politică externă, sunt diametral opuse.
Trump are toate șansele să câștige, atâta timp cât americanul de rând este exasperat de starea economică din ce în ce mai precară, care afectează Statele Unite în general, și îl afectează pe el, în special, și pe care, în bună măsură, o atribuie implicării Washingtonului în fel de fel de conflicte externe care măresc gradul de instabilitate și afectează bugetul public. Iar Trump se angajează ferm să pună capăt, de îndată, tuturor războaielor, inclusiv cele economice, în care s-au angajat Statele Unite. Pe de altă parte, nici Biden și nici echipa sa, pe măsură ce se apropie momentul alegerilor, nu mai pot continua să susțină cele două războaie în mod indirect sau direct. S-a ajuns în punctul în care ambele tabere, tabăra democrată și tabăra republicană sunt în situația de a pune frână ambelor războaie. Și vor face acest lucru negreșit. Cum anume? Aceasta este o întrebare cu mai multe necunoscute. Când anume? Cât de curând?
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 9.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 10.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu