ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ipocrizia lui Crin Antonescu

Postat la: 15.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe vremea când era însurat și conducea ministerul Tineretului și Sportului, Crin Antonescu avea în Adina Văleanu, nu doar un colaborator de nădejde, ci un suflet pereche. A promovat-o director în MTS.

Rămas șomer, între 2000-2004, era angajat, alături de Ludovic Orban, la o firmă a lui Dinu Patriciu. Când au ajuns la putere în PNL, amândoi nu mai știau cum să se ascundă de magnatul care le-a fost mama și tată. Ipocrizie pură.

Crin Antonescu a absentat o vreme de pe planșa parlamentară, fiindcă nu a reușit să obțină scorul necesar în alegeri. Mai târziu, a ajuns deputat de Teleorman cu ajutorul lui Liviu Dragnea. N-a fost recunoscător față de îngerul lui păzitor, de atunci.

Promovat de Ludovic Orban - președinte al PNL, pe motiv că e prea leneș să-și exercite putere, Crin Antonescu a făcut un congres doar ca să scape de protectorul său, Orban, curată ipocriziei.

Având în ministrul dezvoltării, adică în Eduard Hellvig, nu doar un apropiat, ci și un expert în turnătoria din alcovul puterii, când n-a mai avut nevoie de el, Crin Antonescu l-a expediat să fie strategul de campanie a lui Klaus Iohannis.

A ajuns fără să vrea președinte interimar al statului, după ce Traian Băsescu s-a suspendat din funcție pentru a se supune votului poporului, în celebrul Referendum anulat de Madam Nuland.

Prezent în Washington, lobby-ul democrat i-a facilitat o întrevedere cu secretarul de stat, John Kerry. A mințit că nu are costumul la el. Oficialii i-au transmis că trimit croitorul, care va face țoala pe loc. Apoi, cel ce nu voia să se întâlnească la vârful administrației a invocat faptul că întârzie la Aeroport. I s-a spus că vor amâna zborul. Tot, n-a catadicsit. După câteva ore, serviciile secrete americane l-au descoperit într-un casino din Monaco.

Când și-a dat demisia de la conducerea PNL, le-a cerut tuturor să facă la fel, mai puțin lui Klaus Iohannis adus de el în partid. Nu s-a sfiit să-l critice și pe acesta, devenit între timp președinte, curată ipocrizie.

Ajuns iar pe bară, s-a căsătorit cu Adina Vălean, propusă și votată comisar european. A trăit bine din leafa și stipendiile ei europene. Era mai cunoscut decât Grupul de la Monaco. Dacă pierdea la vreo partidă de poker, avea protectorul care-i plătea pierderea. După ce nu a mai avut nevoie de înger păzitor, i-a dat cu piciorul în fund.

A lăsat baltă PNL, nu înainte de a promova o Lege a combaterii xenofobiei. Întrebat de mai mulți reporter despre prevederile din propria lege, habar n-avea, semn că el doar a pus pe masa Parlamentului un act normativ scris de alții.

În 2019, a ieșit dur în spațiul media pentru a presa pe fostul său prieten Ludovic Orban pentru a o pune pe Adina Vălean din nou pe listele europarlamentare. Ulterior, l-a lăudat pe Iohannis pentru că i-a ajutat consoarta să ajungă comisar european. Când n-a mai avut nevoie de ei, i-a persiflat sau luat la mișto.

Crin Antonescu a mimat că se bate cu serviciile, altfel cum se explică azi că promovează pe Eduard Hellvig, un fost director de SRI.

Înainte ca Adina Vălean, soția sa, să fie propusă pe lista de europarlamentare, în luna mai a.c., Crin Antonescu l-a lingușit pe Nicolae Ciucă. Azi, când nu mai are nevoie de el, îl face pe liderul PNL ridicol și spune că n-are mutră de scriitor sau de eseist.

În editorialul de azi, Senzaționala tumbă politică a lui Crin Antonescu, fostul său prieten și consilier personal, Sorin Roșca Stănescu, îl somează public să răspundă la întrebarea dacă a fost șantajat să-și dea demisia din fruntea PNL?

Marius Ghilezan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE