Imposibilele excluderi din PSD
Postat la: 05.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Luni, cu o oră înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD, presa de toate culorile dezbătea ipoteza excluderii unor fruntași ai partidului. Adică a unor execuții politice. Ceea ce m-a determinat să risc. Și să redactez analiza de față. Prin care susțin teza din titlu.
Gabriela Firea urmează, vezi Doamne, să fie exclusă din PSD, pentru că s-a luat la trântă cu Liviu Dragnea, președintele partidului. Care, în paranteză fie spus, trece luni prin două momente și mai grele: explozia de pe un câmp din Teleorman a valizei cu documente; cel de-al doilea termen în finala procesului de la Înalta Curte. Dar Gabriela Firea este omul cele mai multe voturi în partid după cele ale lui Dragnea. În plus, e primarul general al Capitalei. Singurul primar general pe care l-a avut vreodată Partidul Social Democrat. Excluderea ei înseamnă practic pierderea Capitalei. A celui mai semnificativ fief electoral al socialiștilor. Ca să nu mai vorbim de talmeș-balmeșul care s-ar isca în interiorul Consiliului General și al consiliilor de sector, unde cu certitudine opțiunile vor fi împărțite. Ar fi o operațiune, care cu siguranță va fi sancționată de bucureșteni.
Un alt subiect al excluderii este Marian Neacșu. Acesta este secretar general al partidului. Al doilea om după Liviu Dragnea. Mâna sa dreaptă. Ce va face astăzi Liviu Dragnea, după ce pleacă de la Înalta Curte și se întoarce la partid? Își taie cu barda mâna dreaptă? Dacă nu mai poate lucra cum trebuie cu Neacșu, mai are și soluția de a-l înlocui pur și simplu. Să zicem cu Codrin Ștefănescu. Care și el, la sfârșitul anului trecut, căzuse în dizgrație, pentru că și el a cerut mai multă democrație în partid, mai puțină intrigă și acțiuni mai hotărâte împotriva statului paralel.
Pe eșafod își mai așteaptă sentința și Adrian Țuțuianu. Este șeful constant, de mai mulți ani, al uneia dintre cele mai puternice organizații PSD, care obține mereu rezultate de frunte în competițiile electorale. Chiar și la referendum Dâmbovița a dat printre cele mai multe voturi. Desigur, teoretic, Țuțuianu, care a fluierat insistent în biserică, ar putea fi eliminat. Întrucât este ales fruntaș în Dâmbovița cu o majoritate covârșitoare, el nu poate fi executat decât prin excluderea din partid. O sancțiune și în cazul lui în mod evident excesivă. Nu poate fi scos din conducerea partidului pentru că este nestatutar. El ocupă poziția pe care o ocupă de drept, în urma unor alegeri interne. Dar dacă este exclus din partid, printr-o decizie a forumului de conducere, PSD Dâmbovița a declarat că-l reînscrie tot statutar, imediat și din nou va fi reales în fruntea de președinte. Ceea ce înseamnă că, din nou, de drept, va reveni în conducerea de vârf PSD. Un cuțit în spatele lui Dragnea, care nu se dă dus.
Toate aceste frământări, lupte și răzbunări intestine nu fac altceva decât să reducă credibilitatea PSD și să slăbească înaintea a trei runde de alegeri forța partidului. Dacă pentru PSD există și un lucru bun, singurul este faptul că adversarii săi politici sunt incapabili să fructifice în folos propriu acest proces al unei sinucideri programate. Se pare că Liviu Dragnea a simțit acest lucru și încearcă să profite din plin.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu