Ieșiți cu bilanțul la tablă!
Postat la: 19.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Marile jocuri sunt în plină desfășurare. Jocuri despre guvernare. Despre cine ia locul cui. Și, evident, sunt împinși în față de te miri unde oamenii sistemului. Cum ar fi de pildă Sorin Grindeanu.
Care, spun tot mai mulți, ar trebui să rămână. După rotativă. Numai că acest Guvern a avut și mai are un program. Membrii Cabinetului trebuie judecați exclusiv în raport cu acest document asumat de coaliție și aprobat de Parlament. Iar coaliția în sine stă în spatele unui document. Iar documentul precizează ce se va schimba și ce nu se va schimba. Să iasă liderii la tablă și să facă bilanțul.
Panică mare. Atât la PNL, care se teme că, după pierderea poziției de premier, se va duce la vale vertiginos, cât și în tabăra PSD, care, nevoit să rostogolească o gaură care se face tot mai mare, e în pericol să se erodeze sever după preluarea poziției de premier. Și unii și alții se tem ca de moarte de ascensiunea AUR. Și, în aceste condiții, încearcă să sară peste etape.
În loc să iasă la tablă și să ne prezinte bilanțul, ce s-a făcut și ce nu s-a făcut din ceea ce s-a stabilit de către cele trei partide, ei încearcă să încropească o alianță postelectorală și, susținându-se unii pe alții, să încerce să rămână la putere, indiferent de ce vrea electoratul. Tentativa de înșelătorie merge mai departe. Și constă în organizarea alegerilor în așa fel încât localele să se desfășoare simultan cu parlamentarele.
De ce? Pentru că altfel primarii le scapă din mână. Mai ales primarii PNL. Iar calendarul alegerilor în mod obligatoriu trebuie bătut în cuie cu un an înainte. Deci până în toamnă. Numai că în toamnă s-ar putea să fie, dintr-un punct de vedere, prea târziu. Și atunci se încearcă un acord la pachet cu rotativa. Din punctul de vedere al interesului cetățeanului, întreaga operație este organizată alandala.
Mai simplu și mai cinstit este să iasă cei trei lideri la tablă și să ia punct cu punct, înainte de orice, programul de guvernare. Ce s-a realizat și ce nu s-a realizat. Pus față în față programul de guvernare cu rezultatele, reiese fără niciun fel de jonglerii care dintre miniștri a performat, dacă o fi performat vreunul, și care a ratat țintele. În principiu, în funcție de asta ar putea fi judecați demnitarii și s-ar putea stabili cine merită să rămână și cine nu.
Dar nu e suficient. Cele trei partide au omologat, au susținut și s-au angajat să îndeplinească criteriile pe care clasa noastră politică le-a stabilit pentru accesarea banilor europeni. Ce a fost îndeplinit și ce nu dintre aceste criterii? Din nou trebuie răspuns în mod public la întrebarea cine a performat și cine a ratat. Cine poate merge mai departe și cine trebuie lăsat în prima stație.
Chiar și așa, mai există o problemă. Când s-a făcut coaliția, s-a bătut palma și s-a semnat un document. Documentul este legea părților. În document scrie clar când se face rotativa și care sunt ministerele care continuă să fie gestionate de același partid. Văd că se discută dincolo de acest document.
Înseamnă că, într-un fel sau altul, legea părților e aruncată la gunoi. Se poate și așa. Dar cu condiția să știm și noi. Cu alte cuvinte, să se renegocieze totul în condiții de transparență. Dacă mai este posibil. Dacă nu care cumva staff-urile celor trei partide se vor încăiera. În toate situațiile pe care le-am enumerat mai sus, singura soluție democratică este cea sugerată în titlu. Să iasă liderii la tablă! Și să explice ce și cum.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 8.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 9.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 10.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu