Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iarba verde de acasă

Postat la: 04.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj de luni seară, prima jumătate a play-off-ului a luat sfârșit. Liderii clasamentului sunt tot jucătorii din Gruia, care au luat o opțiune serioasă pentru un nou titlu, distanțându-se la două puncte de steliști, grație unei remize norocoase, reușită în minutul... 93!

Evident, băieții lui Toni Petrea sunt urmăriți de ghinioane, pentru că, aliniind un lot decimat de accidentări, după ce au încasat și papara de la Sepsi și de la Craiova, n-au reușit să câștige nici derby-ul direct cu ardelenii, pe care îi învinseseră în primăvară cu un 3-0 fără drept de apel! A fost și acum un meci dominat de bucureșteni, care au condus cu 1-0 după penalty-ul reușit de Tănase în minutul 17, urmat de cel puțin alte trei mari ocazii, rămase nefructificate. Din păcate pentru ei, dat fiind că fecesebiștii au controlat jocul în cea mai mare parte din timp, pe când clujenii au avut o evoluție crispată, marcată probabil și de amintirea scorului de forfait cu care pierduseră confruntarea precedentă de pe Arena Națională.

Profitând și de clemența centralului Radu Petrescu, băieții lui Edi Iordănescu au preferat un joc obstrucționist, adesea chiar dur, dacă ar fi să-l indicăm fie și numai pe Bordeianu. În fața porții adverse însă, ceferiștii s-au dovedit cu adevărat neputincioși, inclusiv la momentul în care arbitrul Petrescu le-ar fi refuzat un penalty. Fază discutabilă, atâta vreme cât nu e foarte clar dacă Deac a fost faultat de Șut sau el însuși l-ar fi lovit pe stelist. Dar, când doi foști grei ai arbitrajului, Porumboiu și Crăciunescu, declară la unison că a fost penalty, mai poți oare să-i contrazici? Cert e că Petrescu a văzut altfel, susținând răspicat că Deac este cel care a comis fault în atac! Așa am ajuns la prelungirile de după minutul 90, când lovitura liberă executată înalt, în careu, de clujeni a fost trimisă cu capul, în pământ, de Burcă ,chiar în fața lui Andrei Vlad. Că portarul bucureștenilor a fost surprins de ricoșeul balonului a fost limpede pentru oricine, dar asta nu l-a iertat de o nouă gafă, similară cu cea de la Craiova, care a condus la golul egalizator, din min.90+3!

Așa stând lucrurile, putem spune că diferența dintre acel 3-0 de la București și acest 1-1 de la Giurgiu a fost dată și de deosebirea dintre starea terenului de pe Arena Națională și cea a...pământului din poarta lui Vlad, de la malul Dunării. Priviți fotografia de mai sus și veți constata lesne ce uriașă suprafață lipsită de gazon era căscată în fața portarului stelist, surprins și umilit de-a dreptul de ricoșeul mingii! Totul devine explicabil, dar cum și gafa rămâne gafă, fiind a doua de același gen, goalkeeperul poartă responsabilitatea pentru golul egalizator al clujenilor, fără de care FCSB era acum lidera clasamentului. Că bucureștenii declară acum că vor câștiga următoarele...cinci meciuri, deci și titlul de campioni, e desigur dreptul lor la optimism, deși lista indisponibilităților e mare, ba i s-a adăugat și absența golgheterului Tănase în meciul de joi de la Botoșani (pentru al doilea cartonaș galben), așa că viitorul nu sună prea încurajator pentru ei. Sau, cum recunoștea Petrea, după remiza de la Giurgiu, CFR Cluj are deja prima șansă la câștigarea titlului.

Câteva cuvinte și despre felul în care absența VAR-ului continuă să perturbe campionatul, exemplul cel mai cald fiind chiar faza penalty-ului invocat în derby-ul de luni. Dacă brigada de arbitri condusă de Petrescu avea la îndemână sistemul VAR, nici tandemul Crăciunescu- Porumboiu nu mai putea contrazice decizia centralului și nici el însuși nu mai putea fi acuzat de ceferiști că n-a dictat lovitura de pedeapsă!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE