Henry Kissinger are propuneri identice cu ale mele în ceea ce privește criza ucraineană
Postat la: 18.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Potrivit cu relatările presei, Henry Kissinger, fostul secretar de stat al SUA și consilier pentru securitate națională, a spus că lumea s-ar putea afla într-un moment de cotitură în conflictul din Ucraina și a cerut discuții pentru realizarea păcii.
El și-a prezentat din nou opinia într-un eseu publicat de The Spectator în următorii termeni: "Lumea de astăzi se află într-un punct de cotitură, deoarece iarna impune o pauză operațiunilor militare de amploare. Mi-am exprimat în mod repetat sprijinul pentru efortul militar aliat de a contracara agresiunea Rusiei în Ucraina. Dar se apropie momentul în care trebuie să construim o nouă structură în vederea atingerii păcii prin negociere. ... Ucraina a devenit un stat important în Europa Centrală pentru prima dată în istoria modernă", dar "rezultatul conflictului nu ar trebui să fie o Rusie slăbită.... Rusia a adus contribuții decisive la echilibrul global și la echilibrul puterii de peste jumătate de mileniu....Rolul său istoric nu trebuie degradat. ... Dacă Rusia, cu capacitatea sa nucleară globală, ar fi cuprinsă de probleme interne, aceasta ar putea declanșa probleme în întreaga lume."
Henry Kissinger a reiterat propunerea pe care a făcut-o în mai, de "a se stabili o linie de încetare a focului de-a lungul granițelor teritoriului care era controlat de Kiev înainte de 24 februarie 2022. Rusia se poate retrage din zonele pe care le-a ocupat în timpul operațiunii militare speciale, dar nu din RPD, LPR și Crimeea."
"Dacă linia de demarcație antebelică dintre Ucraina și Rusia nu poate fi atinsă prin luptă sau prin negociere, s-ar putea explora recurgerea la principiul autodeterminării. Referendumurile supravegheate la nivel internațional privind autodeterminarea ar putea fi aplicate teritoriilor deosebit de divizate" sub aspect etno-cultural.
La fel cu mine, aproape cuvânt cu cuvânt, Henry Kissinger susține că "Scopul unui proces de pace ar fi dublu: să confirme libertatea Ucrainei și să definească o nouă structură internațională, în special pentru Europa Centrală și de Est. În cele din urmă, Rusia ar trebui să-și găsească un loc într-o astfel de ordine".
Potrivit fostului secretar de stat american, "drumul diplomației poate părea complicat și frustrant. Dar progresul către el necesită atât viziune, cât și curajul de a întreprinde călătoria. .... Căutarea păcii și ordinii are două componente care sunt uneori tratate ca fiind contradictorii: urmărirea elementelor de securitate și cerința unor acte de reconciliere."
Acesta este exact punctul de vedere pe care l-am susținut de la bun început. Adică încă în scrisoarea adresată de mine în martie 2014 Înaltului Reprezentat / Vicepreședinte al UE pentru politica externă și de securitate, Cathy Ashton, precum și Comisarului pentru politica de vecinătate, Ștefan Fulle, cu dezvoltările ulterioare în care am adus în discuție și ideea dreptului la autodeterminare pe baza principiului naționalității.
Iată ce scriam pe 19 martie 2014, cu referire la conflictul tocmai amorsat, dar încă nerecunoscut între Occidentul colectiv, recte UE, și Rusia:
"Adevărul nu mai poate fi ascuns. Confruntarea geostrategică a UE cu Rusia este deschisă. Am putea vorbi despre război, chiar dacă ne displace atât de mult acest cuvânt.
Sancțiunile sunt acte de război realizate fără mijloace militare. De obicei sunt acțiuni subsidiare celor militare. Problemele noastre provin din faptul că sancțiunile noastre împotriva Rusiei nu sunt suficient de persuasive și că nu suntem pregătiți (atât obiectiv, cât și subiectiv) pentru un război propriu-zis. Prin urmare, politica de sancțiuni sau războiul prin sancțiuni trebuie abandonată. Altfel, cel puțin pe termen scurt, sancțiunile ne vor exploda în față. (Pe termen lung, Rusia ar putea ceda sancțiunilor economice, dar până atunci economia globală și Occidentul vor fi plătit prețul greu al destabilizării piețelor mondiale....)
Are prea mică importanță cine este vinovat pentru acest război. Ceea ce contează acum este să se încheie cât mai curând. Pentru a reuși, toată lumea trebuie să fie gata să plătească prețul....
Suntem obligați să ne adaptăm politica la mijloacele disponibile, evitând totodată să devenim prizonieri ai faptelor noastre sau ai retoricii noastre. Cu alte cuvinte, trebuie să căutăm o cale de ieșire negociată din această criză."
Ultima reiterare a acestor idei a avut loc la conferința ținută pe 15 decembrie 2022 pentru American Council of Global Affairs. Iată ce am spus acum:
Este obligatorie "oprirea urgentă a războiului din Ucraina pe baza principiului naționalităților și a unei delimitări clare între suveranitatea Ucrainei și Rusiei, cu garanții de securitate pentru ambele și pentru vecinii lor"
Altă soluție nu văd.
Nu este pentru prima oară când opiniile mele coincid cu cele ale dlui Henry Kissinger. Să fim, oare, amândoi "putiniști" sau amândoi realiști?
P.S. Merită să adaug aici opiniile a doi distinși participanți la conferința mea mai înainte amintită.
Ambasadorul I.T.: "După ce am ascultat analiza foarte rațională și plină de bun simț, consider că avem mult de gândit asupra prezentului și a anilor care vin."
T.V.: "Vă rog să continuați munca bună și motivantă pentru pace."
Adrian Severin
ULTIMA ORA
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 5.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 6.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 9.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 10.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu