Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Halep, australianca!

Postat la: 10.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La Melbourne a început marele show de tenis oferit de Openul Australiei, iar primele aplauze se cuvin chiar gazdelor, pentru extraordinarele eforturi de a organiza tradiționalul turneu, în condițiile pandemiei de coronavirus!

Spre deosebire de edițiile anterioare, australienii au avut de depășit o mulțime de dificultăți, legate în primul rând de protejarea de infectare a jucătorilor, care reprezintă cam întreaga elită a tenisului mondial. Și au făcut-o cu măsuri de-a dreptul draconice, acceptate și respectate de mai toți competitorii. Puținele excepții, printre care s-a aflat din păcate și scandalagioaica Sorana Cârstea, n-au reușit decât să fie ridicole, atrăgându-și și oprobriul gazdelor. Mai mult chiar, bucureșteanca a ajuns de râsul lumii, după ce, pe teren, i-a cerut arbitrului de scaun să-i dea un avertisment lui Adrian Cruciat, propriul ei antrenor, uitând sau neștiind că, într-o asemenea eventualitate, sancțiunea se dicta în același timp și jucătoarei!...

Să revenim însă la Grand Slam-ul Australei, unde Simona Halep a debutat luni cu succes. Deși adversara ei, localnica Lizette Cabrera (140 WTA), nu putea să-i pună probleme, aveam temeri legate de episodul neplăcut din sferturile Gippsland Trophy, când campioana noastră acuzase dureri de spate, cedând fără drept de apel în fața rusoaicei Alexandrova (2-6, 1-6!). Meciul cu tânăra australiancă a găsit-o însă pe Simona într-o excelentă dispoziție și cu un plus de agresivitate în joc, remarcată de altfel și de Mats Wilander, care a văzut în ofensivitatea sporită a româncei și mâna pricepută a lui Darren Cahill. Victorie lejeră deci în partida Halep - Cabrera 6-2, 6-1, dar începe urcușul, care va fi din ce în ce mai greu.

În următorul meci, Simona o va întâlni pe Ajla Tomljanovici, croata naturalizată în Australia, cu care are un scor de 3-0 în confruntările directe, dar toate întâlnirile lor au fost echilibrate. Nu mă îndoiesc că tot așa va fi și acum, mai ales că Ajla joacă pe teren propriu, iar dacă Simona învinge miercuri, cum îmi place să anticipez, în turul 3 va fi ceva mai ușor, cu rusoaica Veronika Kudermetova. Uitându-mă și mai departe, însă, văd că pot veni la rând adversare din artileria grea: Iga Swiatek sau Rybakina, în optimi, Serena Williams în sferturi, Osaka sau Muguruza în semifinale și, dacă o fi să fie, Ashleigh Barty în finală. Brrrrrrr, nici nu se putea un traseu mai complicat, căci în drumul Simonei Halep spre marele trofeu de la Melbourne sunt înșirate toate starurile momentului!

Misiune imposibilă, așadar? Dacă n-aș fi un optimist incorigibil, aș spune că da, e aproape imposibil, dar cum prefer de data asta să fiu mai cumpătat, vă propun să așteptăm ca Simona să-și crească jocul în fazele preliminare, trecând deocamdată de Tomljanovici și Kudermetova. După care, mai vedem! Partea încurajatoare vine și de la suporterii de la Antipozi, care au remarcat că Simona Halep e practic încercuită de australieni: de la Daren Cahill, cu care se antrenează, la Barty - cu care a debutat în noul sezon, la Cabrera - pe care tocmai a învins-o, la Ajla - din meciul următor și la puștoaica Chalotte Pocz, cu care face pereche la dublu. Și dacă tot a declarat mereu că în Australia se simte ca acasă, Simona recunoaște râzând că i se poate spune deja Aussie-Sim, căci e pe jumătate australiancă!

Să-i urăm din nou succes și să-i ținem pumnii, dar să reținem în același timp că Barty, Osaka și Williams au demonstrat deja formă de zile mari, Serena arborând și un echipament inedit, care a făcut furori - un compleu mulat, în trei culori, cu un picior...dezgolit!- , purtat în memoria faimoasei atlete americane Florence Griffith Joyner, care a inspirat-o din copilărie.

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE