Guma de mestecat şi turismul
Postat la: 22.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În ultimii ani, turismul românesc a fost condus de „Blonda de la Golden Blitz", de „Croitoreasa lui Felix", de "Nepotul şi Nepoata lui Mazăre", de "Samatha" şi, mai nou, de "Cocoşelul roz" şi "Barby". Toţi au ajuns vedete TV pe spatele turismului, dar turismul românesc continuă să se scalde în mocirla prostiei şi a mediocrităţii.
Toţi cei care s-au perindat pe la butoanele turismului s-au remarcat prin elucrubratiile debitate în spaţiul public, mai ales pe sticla televizorului. Dar cum televiziunea este ca gumă de mestecat pentru ochi s-a ajuns la vorbele lui Oscar Wilde: "Sunt atât de deştept încât uneori nu înţeleg nimic din ceea ce spun". Astfel, de câteva luni activitatea Ministerului Turismului este blocată. De cine şi de ce? De către ministrul Mircea Dobre, care ghidându-se poate după principiul între două rele, intotdeana o aleg pe cea care nu am încercat-o niciodată, a vrut să fie mai catolic decât Papa. Cum? A pornit reorganizarea din temelii a structurii ministerului. Şi primul pas l-a făcut prin desfiinţarea celor opt birouri de turism ale României din străinătate, fără să ştie ce va pune în loc. Adică, a face curat când copii sunt acasă este acelaşi lucru cu a matura zăpadă din faţa casei când încă ninge. Rezultatul? Turismul românesc a rămas fără senzori externi, fără imagine şi fără sprijin pentru cei care lucrează în domeniu.
S-a comprimis ideea de promovare turistică a României, de minister al Turismului şi de professionalism în acest sector deosebit de important al economiei româneşti. Toate eforturile de promovare depuse de cei care reprezentau România în străinătate s-au dus pe valurile Mării Negre, fondurile alocate pentru promovarea externă, chiar aşa modeste, vor fi fost cheltuite în zadar. Cei de la birouri au fost daţi afară pe uşa din dos fără măcar ca ministrul Turismului să aibă vreo discuţie cu ei tet a tet sau macar telefonică. Laşitate? Frică de dialog? Amatorism managerial? Fugă de răspundere? Toate la un loc au condus la desfiinţarea birourilor din străinătate, ceea ce nici Ceauşescu nu a făcut-o. Cei de la birouri au plecat, dar în urma lor a rămas lupta isterică pentru interese meschine şi mici avantaje girate de "Cocoşelul roz", dar regizate şi puse în scenă de cei din jurul său.
Următorul pas? Evaluarea făcută recent de către PSD la capitolul Turism în "era" Dobre: „Măsuri îndeplinite: 1, Măsuri îndeplinite parţial: 3, Măsuri neîndeplinite: 9". Adică, undeva aproape de zero, dacă ţinem cont că măsura trecută ca îndeplinită era hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Ministerului Turismului. Orice discuţie şi analiză în jurul lui zero este...zero. Se spune că din punct de vedere aerodinamicii, bondarul nu ar trebui să poată să zboare, dar cu toate acestea, bondarul nu ştie asta şi zboară în continuare. Cam aşa se întâmplă acum şi la Ministerul Turismului condus încă de Mircea Dobre : „Când toată lumea îţi dă dreptate, ori eşti al naibii de deştept, ori eşti patron.". Aşa că unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Şi, iartă-i Doamne că nu ştiu ce fac că deja mă dor ochii, mă dor, când văd prostia şi netrebnicia lor! Noroc cu guma de mestecat care este încă la discreţie în România!
Ion Teleanu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu