Gherile urbane in Kiev!
Postat la: 26.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Bătălia pentru Kiev și perspectiva luptelor urbane. A doua zi de lupte din Ucraina a definit mai bine direcțiile de atac ale Rusiei:
1. A devenit clară intenția de ocupare a Kievului din direcția nord - nord-est, dinspre Belarus. Trupele ruse au ajuns la periferia orașului și ultima știre era că au reușit să ocupe aeroportul de la Hostomel, la periferia Kievului. Aici lucrurile sunt neclare, au tot circulat informații despre capturarea - pierderea aeroportului, cert este că rușii vor un aeroport lângă Kiev, ucrainenii nu sunt dispuși să cedeze. Coloanele de blindate ruse ar fi ajuns în apropierea orașului dar nu au intrat în oraș. Au început astă noapte lupte de stradă în Kiev cu sabotori ruși infiltrați, dar deocamdată nu este vorba de o încercare hotărâtă a rușilor de a captura Kievul.
2. A doua direcție principală de atac este în sud, de-a lungul litoralului Mării Negre, pornită din Crimeea pe două direcții: spre vest, înaintare blocată la Kherson și spre est, blocată în apropiere de Mariupol. Căderea Khersonului ar deschide drumul spre Odessa și joncțiunea cu Transnistria, căderea Mariupolului ar face legătura cu regiunea separatistă Donețk și ar pune litoralul nordic al Mării Negre sub control rus.
3. Ucrainenii rezistă pe toate fronturile și avansul rusesc este încetinit. Orașele Kiev, Kherson și Mariupol nu vor fi cedate fără luptă, cel puțin asta arată ucrainenii în acest moment. La Kiev au fost distribuite arme civililor și în toate aceste orașe au început să fie aduse trupe ale armatei ucrainene. Rușii se confruntă cu perspectiva unor lupte urbane în trei orașe, sau cu trei asedii concomitente. Aici lucrurile pot lua o întorsătură foarte urâtă, iar din punctul de vedere al imaginii (care și așa e zdrențe) rușilor le va fi imposibil să justifice victimele din orașe. Dacă nu reușesc să ocupe rapid Kievul, Khersonul și Mariupolul rușii se îndreaptă spre un dezastru nu doar diplomatic și de imagine ci și militar. Ucrainenii știu asta și vor face tot posibilul să prelungească cât mai mult luptele din orașe. Principalul mesaj a fost dat de președintele Zelensky care s-a filmat în Kiev cu întreaga sa echipă pentru a contrazice zvonurile că ar fi fugit.
4. Au apărut primele tatonări pentru negocieri între Rusia și Ucraina, dar nu par a fi foarte serioase, una din condițiile Moscovei este ca armata ucraineană să depună armele. Țările occidentale au anunțat mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, însă cel mai important mesaj diplomatic a venit de la China care a cerut rezolvarea conflictului din Ucraina pe cale diplomatică și a anunțat că consideră Ucraina o țară suverană. Altfel spus China nu recunoaște nici un fel de anexiuni ruse în Ucraina. Pare că totuși se conturează excluderea Rusiei din sistemul de plăți bancare SWIFT, o chestie care chiar creează probleme.
5. Până acum ucrainenii au reușit să reziste. După cum era de așteptat nu au reușit să respingă ofensiva aeriană rusă, dar impresia generală este că nici nu s-au angajat într-o confruntare decisivă, preferă să cedeze și contraatace în aer, conservându-și forțele. La sol de asemenea ucrainenii nu s-au angajat în bătălii decisive, ci doar au încercat să încetinească avansul coloanelor ruse. Aici se pare că un rol extrem de important l-au jucat rachetele anti-tanc venite de la occidentali. Luptele decisive par a urma să se dea în orașe, acolo unde avantajele armatei ruse sunt duse la minim, iar daunele de imagine vor fi maxime (ca și pierderile din rândurile civililor ucraineni). Una peste alta strategia Kievului pare să fie neutralizarea avantajelor tehnice și numerice ale armatei ruse, blocarea avansului și atragerea rușilor în lupte urbane în care să provoace pierderi maxime și un coșmar de imagine.
George Damian
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu