Gazele din Marea Neagră, între „a fi şi a nu fi"
Postat la: 01.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În octombrie 2017, adică acum un an, Guvernul a transmis Parlamentului un proiect de lege privind explorarea şi exploatarea la mare adâncime a gazelor naturale din Marea Neagră (legea offshore).
De atunci, parlamentarii „se tot chinuie" să adopte o lege care să aducă şi bani la bugetul statului, dar care să aducă şi profit companiilor, astfel încât să fie determinate să investească. Din păcate, tot de atunci, asistăm la un adevărat „ping - pong" între diferite autorităţi, dar şi între autorităţi şi investitori! Ba, mai mult, au apărut voci în spaţiul public care cer, nici mai mult, nici mai puţin, să nu mai scoatem deloc gazele din Marea Neagră!
Să le păstrăm, pentru vremuri în care cererea va fi şi mai mare decât în prezent, iar preţurile vor ajunge aproape de cer! Ceea ce, din punctul nostru de vedere, reprezintă o poziţie nu numai ciudată, ci şi în necunoştinţă de cauză, ba chiar dăunătoare! Pentru că am putea să rămânem cu gazele „în braţe", aşa cum rămânem acum cu cărbunele, în condiţiile în care România mai are huilă pentru 104 ani şi n-are ce mai face cu ea!
De altfel, nici n-ar fi prima dată când România pierde extrem de mulţi bani, pentru că nu profită de oportunităţi! Acum doar câţiva ani, România a pierdut circa 3 miliarde de euro pentru că nu a vândut la timp „cota de aer curat" (AAU - Assigned Amount Unit - Unitate a cantităţii atribuite - 1 tonă de CO2 echivalent calculată pe baza potenţialului de încălzire global. România avea la dispoziţie circa 300 milioane AAU-uri, pe care putea să le comercializeze. Nu le-a comercializat!).
Cu gazele riscăm să păţim la fel ca şi cu certificatele AAU sau cu huila! Să rămânem cu ele şi apoi să ne lamentăm că nu am profitat de o asemenea bogăţie! Mai multe AICI.
Gabi Moroianu
ULTIMA ORA
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu