Gata „operațiunea specială". Începe altceva!
Postat la: 21.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
„Operațiunea militară specială" s-a încheiat. Vladimir Putin a dat ordinul de mobilizare parțială. Recruții urmează în mod obligatoriu să fie instruiți, iar apoi vor fi trimiși pe front. Începând chiar de azi. Iar peste două zile, între 23 și 27 septembrie, se desfășoară patru referendumuri. Prin care rusofonii din zonele aflate sub ocupație cer anexarea la Federația Rusă. Se pregătește un război total.
Decretând mobilizarea parțială, Vladimir Putin recunoaște implicit, chiar din momentul emiterii ordinului, că Federația Rusă participă nu la o „operațiune militară specială", ci la un război. Pe care, pe bună dreptate, comunitatea internațională l-a taxat drept agresiune. Liderul de la Kremlin se pregătește fie pentru a pune lumea euroatlantică în fața unui fapt împlinit și a ieși astfel onorabil dintr-un război, în care a cam bătut pasul pe loc sau, și mai rău, dacă avem în vedere că tot ceea ce a cucerit în șase luni, a pierdut în șase zile, fie pentru a declanșa o conflagrație la nivel mondial. Din păcate, nu cred că mai există cale de mijloc.
Cele patru regiuni în care urmează să se desfășoare referendumuri, la capătul cărora rușii să solicite anexarea la Federație, sunt Donețkul, Luganskul, Hersonul și Zaporojie. Cu precizarea că orașul capitală al regiunii, care deține cea mai mare centrală nucleară din Europa, nu este în mâna rușilor, ci în mâna ucrainenilor. Acolo situația este mai complicată. Dar timpul nu așteaptă. Putin este obligat să precipite lucrurile. Cum se schimbă situația geopolitică în câteva zile?
După ce au loc referendumurile, se întrunește la Moscova Duma de Stat. Duma de Stat va aproba cele patru solicitări de anexare. Va proclama cele patru regiuni teritorii ale Federației Ruse. Din acel moment, Kremlinul va atenționa întreaga planetă, așa cum a făcut-o și în cazul Peninsulei Crimeea, că orice acțiune militară îndreptată împotriva acestor teritorii va fi taxată imediat drept o agresiune militară împotriva Federației Ruse. Iar Federația Rusă va acționa în forță, considerându-se atacată.
Dacă nu mai are suficienți militari, dacă noii recruți nu vor apuca să fie cât de cât corespunzător instruiți, dacă nu dispune de suficientă tehnică de luptă - de reținut, China nu i-a livrat lui Putin nici măcar un cartuș - atunci Vladimir Putin va scoate la bătaie arsenalul nuclear. Care este într-adevăr redutabil. Mult mai slab însă decât arsenalul nuclear de care dispune NATO. Va încerca să utilizeze pentru început armamentul tactic împotriva celor pe care-i va considera agresori. Iar, la nevoie, va iniția lovituri strategice. Împotriva cui?
Până una alta, Vladimir Putin se confruntă cu Volodimir Zelenski. În mod direct, războiul se desfășoară între Federația Rusă și Ucraina. Este de presupus că atacuri vor exista din partea armatei ucrainene în cele patru regiuni care urmează să fie anexate, iar cei care se apără sunt militarii Federației Ruse. Ceea ce înseamnă că, inițial, războiul escaladat va avea loc între cele două forțe militare.
Indiferent de speculațiile care se vor face în aceste zile, este greu de presupus că cele patru teritorii care urmează să fie încorporate în Federația Rusă vor deveni ținta unor atacuri declanșate și desfășurate de forțele NATO. Chiar dacă NATO ajută militar armata ucraineană, nu se poate afirma sub nicio formă că statele NATO intervin în mod direct în acest război. Prin urmare, va fi extrem de dificil sub aspectul dreptului internațional ca Putin să invoce faptul că este supus unei agresiuni NATO și că este nevoit să riposteze împotriva statelor NATO pentru a se apăra, utilizând întreg armamentul din dotare, inclusiv cel nuclear.
Pe de altă parte, este de presupus că reacția statelor NATO va fi de escaladare a acțiunilor de solidarizare cu Ucraina. Statul ucrainean va primi un sprijin mai consistent, inclusiv sub aspect militar, pentru a-i putea desfășura în continuare ofensiva vizând recuperarea teritoriilor aflate în mâna rușilor și, deci, acest ajutor va fi în primul rând de natură militară. În această cursă, în care statele NATO sunt solidare, iar încropeala de alianțe inițiată de Vladimir Putin nu are până una alta decât o eficiență zero, Rusia nu va putea ieși câștigătoare. În mod cert însă, tocmai din acest motiv, Vladimir Putin va evita cu orice preț un război de uzură.
Cred că este încă foarte departe momentul în care liderii celor mai puternice state ale lumii vor fi capabili să se întrunească în jurul unei mese rotunde și să identifice cele mai rezonabile soluții pentru a pune capăt acestei crize. Nu a sosit încă timpul ca prognozele lui Kissinger să se adeverească. Sau ca sfaturile rezonabile, plasate în spațiul public de cărturarul Andrei Marga, să fie înțelese și urmate de toate părțile.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 5.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 6.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 9.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 10.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu