Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fugiti, vine Vanghelie pe turnanta!

Postat la: 28.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Freamăta Bruxell-ul. La orele amiezii, PSDi, partidul lui Dan Marian Vanghelie, depune la BEC lista pentru europarlamentare. Peste 400.000 de semnături au strâns independenții social-democrați. Între cei 43 de aspiranți la fotoliile UE se regăsesc regizori, scriitori, profesori universitari, medici, arhitecți. Crema intelectualității.

Mai puțin ziariști, căci Robert Turcescu, Rareș Bogdan și Carmen Avram au fost antamați, deja. Iar unul ca Cartianu (cacofonie permisă) nu știe cum se zboară spre Bruxelles. Eu zic că jurnaliștii nu s-au orientat către cine trebuia. Căci Vanghelie are mână bună, dovedită. Istoria o consemnează. Cum scria el pe un panou, „Garantat Vanghelie" cum apărea din joben alde Cati Andronescu. Mână bună și de durată. Iată că, Abramburica încă mai păstorește destinele învățământului românesc. Luat în glumă, după periplul prin Beciul Domnesc, fostul primar de la 5, renaște din propria cenușă, ca Pasărea Phoenix.

Cârcotașii deja au găsit subiect de discuție, să persifleze micul partid. De parcă Oprea, Ponta sau Cioloș, ar avea mari construcții politice. Gradate, poate. Așa se vorbește prin târg. Spre deosebire de aceștia, Vanghelie susține, cu emfază, că cei din partidul său nu provin din UM și trei cifre, ci sunt oameni normali fără bube pe umăr și ascendența în nomenclatura de tristă amintire. Dacă Ponta și Băsescu au dat din coate, să se urce în capul la lista partidelor lor, Vanghelie, băiat decent, nu s-a trecut pe tabel. Poate vorbea mai bine ca Băsescu, spaniola, dar nu se putea compara cu el la îngurgitat distilate. Fostul președinte s-a pus primul, chipurile, ca să traga lista. Poate de pe frapieră. Dar Juncker apreciază consumatorii. Sciatica invictus!

Mihnea Talau

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE