Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Frontul anti-PSD, mai fărâmițat ca niciodată. Somnolența și problemele Opoziției

Postat la: 16.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dincolo de sondajele mai mult sau mai puțin aranjate/cumpărate de beneficiarii lor politici, alegerile europarlamentare vor reprezenta un moment al adevărului. Aceasta în condițiile în care, ne amintim cu toții, sodajele mioritice nu prea au avut legătură cu rezultatele reale de la urne.

Personal, am unele curiozități privitoare la viitoarele rezultate electorale ale spectrului "de dreapta" - de fapt, corect este să-l numim anti-PSD, fiindcă mulți de pe-acolo, inclusiv Dacian Cioloș, nu au nici cea mai mica tangență cu principiile, proiectele și valorile de dreapta. De notat că spectrul anti-PSD este mai fărâmițat ca niciodată: PNL, USR-PLUS, PMP. Până în 2016, liberalii aveau de-a face doar cu un rival minor pe segmental de opoziție, PMP, care nu a reprezentat niciodată o forță, dar, odată cu ultimele alegeri legislative, a devenit clar că o nouă alternativă și-a făcut intrarea în "club": USR.

Apoi, s-a nărăvit Dacian Cioloș să-și facă partid, deși a fost invitat cu preșul roșu și în USR, și în PNL, dar fără vreo urmare notabilă. Alianța USR-PLUS are, firește, slăbiciunile ei (oricât de mare ar fi prietenia, nu-i vorba despre o fuziune, ci despre o colaborare conjuncturală). În tot acest context, Dacian Cioloș se încăpățânează să invoce "unitatea dreptei" - eu, din postura de participantă activă la guvernarea Cioloș, nu-mi amintesc ca Dacian să fie, în vreun fel, om de dreapta -, deși chiar fostul premier tehnocrat este cel care i-a sporit fărâmițarea, prin lansarea PLUS.

Oricum ne-am raporta la cele de mai sus, e clar că alianța USR-PLUS reprezintă principalul pericol pentru PNL, al cărui electorat tradițional este amenințat din plin, din pricina evidentelor vase comunicante. La toate acestea se adaugă somnolența și lentoarea parlamentarilor și liderilor opoziției care pare că sunt cu gândul doar la Sărbătorile Pascale, nu și la alegerile europarlamentare care ne bat la ușă.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE