Eșecul moțiunii. Cine pierde ce
Postat la: 01.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În măsura în care parlamentarii se vor lăsa convinși că, după căderea Guvernului Dăncilă, se va intra în spirala alegerilor anticipate, moțiunea de cenzură nu va trece. Pentru că unii nu sunt siguri că se vor găsi pe locuri eligibile pe viitoarele liste la legislative.
Iar alții, cei mai mulți, își pierd pensia specială, pentru că nu se conformează legii care precizeză faptul că, pentru a obține acest privilegiu, este necesară exercitarea unui mandat întreg. Deci totul se joacă pe o carte, până la urmă psihlogică. De aceea, pentru frontul anti-PSD, afirmațiile legate de anticipate sunt profund periculoase. Și moțiunea poate să cadă. Indiferent câte semnături a obținut Ludovic Orban. La asta se mai adaugă și dificultatea extremă de a forma din atât de multe partide un nou guvern. Iar bomboana pe colivă îi aparține lui Victor Ponta, care poate vota moțiunea, dar nu și un guvern anti-PSD.
În aceste condiții, este interesant de evaluat ce se întâmplă dacă moțiunea cade. Cine, ce și cât pierde? Cine va plăti factura? Cum influențează un asemenea eșec alegerile prezidențiale? Ce se va întâmpla în interiorul partidelor din frontul anti-PSD? Se schimbă ierarhiile?
Prima linie de apărare a liberalilor se va concerntra cu certitudine asupra ideii de trădare. Ludvic Orban va striga din răsputeri că a făcut totul pentru a transforma glonțul de argint într-un glonț mortal. Dar nu a reușit din cauza trădătorilor. Și îi va identifica pe trădători în tabăra Pro România, în tabăra ALDE, în tabăra PSD și, în caz de urgență, chiar în tabăra USR. În niciun caz în tabăra PNL. Aceasta este prima și ultima sa linie de apărare. În rest, nu are încotro. Va rămâne expus criticilor și atacurilor din interiorul și din exeriorul partidului. Klaus Iohannis va fi cât se poate de mulțumit. O păstrează ca principal și confortabil adversar pe Viorica Dăncilă. Utilizează în continuare Guvernul drept un sac de box electoral. Și amână schimbarea, de care nici nu prea mai are nevoie, pentru un alt prilej.
Nu același lucru se întâmplă cu celelalte partide. USR se va apăra insistând asupra faptului că, de la bun început, nu a fost de acord cu dărâmarea mai devreme de termen a Guvernului. Și că cel mai adesea a afirmat că este nevoie fie de alegeri la termen, fie de alegeri anticipate. Nu-și va asuma răspunderea. Vinovatul de serviciu va fi Ludovic Orban.
Toate celalte partide care au semnat pentru moțiune îl vor lua la țintă tot pe Ludovic Orban. Acuzându-l. Fie că nu a negociat cum trebuie, fie că s-a pripit. Altfel nu pot scăpa de răspundere. Dacă nu găsesc un vinovat extern, vor fi nevoiți să deconteze la rândul lor această înfrângere în fața propriului electorat.
Mă întorc la Ludovic Orban. Importante este ce se va întâmpla în PNL. În PNL, Ludovic Orban, deși a obținut victorii relevante în mai multe bătălii, are o opoziție mai mult sau mai puțin tăcută. Și extrem de înverșunată. Sunt mulți liberali din vechiul PNL și din vechiul PDL care-i vor capul. Și tare i-ar vrea capul și Klaus Iohannis. Care nu are încredere în Ludovic Orban. Plăcile tectonice se vor mișca violent. Și poate dezordonat. În ciuda faptului că, pentru Ludovic Orban, obținerea unui nou mandat înseamnă susținerea PNL. Iar susținerea înseamnă liniște în PNL. Până la un punct.
Prin urmare, utilizând argumente de logică fomală, ajungem la singura concluzie rezonabilă. Dacă moțiunea de cenzură nu trece, nu trece fiindcă parlamentarii se tem că-și vor pierde mandatele, dacă PNL și USR forțează alegeri anticipate. Iar în acest scenariu, cel care va deconta cel mai scump, probabil cu capul, este Ludovic Orban. Iar cel care a lansat zilele trecute cu insistență scenariul anticipatelor, ca un fel de sabie a lui Damocles, respectiv Rareș Bogdan, va avea numai de câștigat. Printr-un efect de ricoșeu, el ar putea accesa în viitor președinția partidului.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Cum au fost folosite ca spioni de către agențiile de informații animalele și animalele false
CIA și alte agenții de informații au folosit animale, precum porumbei, pisici, balene și pești pisică robotizați, ca spioni de-a lungul istoriei.
-
Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
Pini împodobiți cu zăpadă se înșiră pe malul unui lac cu apă glacială. Ninge; în surdină se aude o melodie ca de spa. Un bărbat grizonat cu un chip plăcut se află lângă lac. Începe să se dezbrace.
-
Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
Omenirea se afla intr-un declin fără precedent, iar in urmatorii 50 pana la 80 de ani populatia umana a planetei va ajunge la cateva zeci de mii de supravietuitori, conform ultimelor statistici oferite de Census USA. Intrebarea pe care si-o pun specialistii este daca nu cumva este prea tarziu ca rasa umana sa se mai salveze si sa nu fie inlocuita de roboti si masinarii coordonate de inteligenta artificială. Si iata de ce:
-
Șocante și îngrozitoare - 44 de statistici din 2024 care sunt aproape prea nebunești pentru a fi crezute
Autorul american Michael Snyder rezumă statisticile din 2024 care sunt șocante. De la mărimea datoriei naționale a Americii și datoria totală a gospodăriilor americanilor, la scăderea numărului de spermatozoizi și cât de mult se umple creierul nostru cu plastic.
-
Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
Dr. Joseph Mercola, medic osteopat, evită carnea de porc din 2018. Mercola are o abordare a stării de bine „la nivelul întregii persoane", ajutându-și pacienții să dezvolte atitudini și stiluri de viață care îi pot ajuta să preia controlul asupra sănătății lor. Acesta este motivul pentru care îi îndeamnă și pe aceștia să evite consumul de carne de porc.
-
Wall Street Journal: "Trump aduce după el o lume post-europeană"
„Statele Unite se pregătesc pentru o lume post-europeană", după ce Trump „a înțeles că Europa a abdicat de la rolul ei în istorie", opinează The Wall Street Journal.
-
Marea Aliniere începe în 21 ianuarie si se incheie pe 28 februarie când șapte planete se vor vedea pe cerul noptii
În seara zilei de 28 februarie 2025, toate celelalte șapte planete din sistemul solar vor apărea pe cerul nopții în același timp: Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte se vor alinia într-un rând ordonat - o sărbătoare magnifică pentru ochi, cunoscută sub numele de marea aliniere planetară.
-
Elon Musk îl ia la woke pe Justin Trudeau: "Fată, nu mai are importanță ceea ce spui!"
Miliardarul Elon Musk, unul dintre apropiații lui Donald Trump, i s-a adresat premierului canadian demisionar Justin Trudeau (53 de ani), într-un comentariu pe rețeaua de socializare X, cu apelativul „fată", în scandalul generat de intenția lui Trump de „anexare" a Canadei.
-
Micutzu a reacționat în cazul mașinii lui Popovici: "Suveranisto-globaliști, globalisto-suveraniști, vă felicit... și vă pup din Tenerife!"
David Popovici (20 de ani), campion olimpic la înot la Jocurile de la Paris din 2024, a fost invitat la podcastul MCN moderat de Cosmin Nedelcu, cunoscut sub numele de Micutzu, unde a recunoscut că și-a achiziționat recent o mașină de lux, este vorba despre un Porsche Spyder, al cărui preț este de aproximativ 150.000 de euro.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu