Dumitru Dumbravă al SRI
Postat la: 03.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Generalul Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției juridice din Serviciul Român de Informații și fost secretar general al aceleiași instituții a fost prins la furat. Furt intelectual. A plagiat. Cea mai mare parte a lucrării sale de doctorat. Este prin urmare un corupt. Și a fost un corupt în timp ce deținea funcții atât de importante într-o instituție care a primit, e drept, neconstituțional de la CSAT sarcina de a lupta împotriva acestui fenomen. Cum a fost posibil? Și ce urmează?
A fost posibil pentru că, în realitate, nimănui nu i-a păsat de modul în care ofițerii SRI se achită în mod cinstit de sarcinile lor. Și, mai ales, nimeni nu s-a interesat, nici măcar faimoasa direcție de control intern, de măsura în care atotputernicii ofițeri SRI respectă legile acestui stat. A fost posibil, pentru că acești „doctori" s-au tras unul pe altul, formând un uriaș grup infracțional, transformat în piramidă, la vârful căreia se afla nimeni altul decât generalul Florian Coldea, tartorul SRI transferat, după ce a luat mită, ca profesor de etică la Academia de Informați a instituției, făcută și ea recent fărâme, după ce Eduard Hellvig a descoperit acolo nenumărate mizerii.
Generalul Dumitru Dumbravă a condus efectiv ceea ce el însuși a denumit „câmpul tactic" din Justiție al Serviciului Român de Informații. Căruia unii îi spun „ culoar". „Câmp tactic" sau „culoar", nu mai contează, însemna, într-o traducere accesibilă oricui, faptul că instituția împuternicită de Traian Băsescu să se ocupe, vezi Doamne, de combaterea corupției, devenită pericol de siguranță națională, atât la nivel central cât și la nivel local, intervenea în anchetele procurorilor, dar și în deliberările magistraților, urmărindu-și țintele până a anihiarea acestora. Iar multe ținte au fost, așa cum s-a dovedit ulterior și urmează să se mai dovedească, nevinovate în raport cu încălcarea unor legi, în schimb obiective politice în funcție de interesele unor stăpâni.
Toată această activitate la nivelul unei bune părți din instituția condusă la acea dată de George Maior - apropo, lucrarea de diplomă a acestuia o fi fost cercetată de cineva? - era coordonată de Dumitru Dumbravă. Mare specialist în Drept, după cum atestă diplomele pe care le are. Tot el a inventat și mecanismul infernal al pliculețelor galbene. Plicuri galbene, care conțineau răvașe pentru judecători, cu indicații precise despre cum și la câți ani să condamne pe cineva sau, dimpotrivă, cum să nu condamne pe altcineva. Răvașe care erau trimise prin curieri, citite, însușite de cei mai mulți judecători, înapoiate pe loc și distruse. Dacă nu care cumva un birocrat de la SRI a decis să fie arhivate.
Generalul Dumbravă, ani de zile întâiul stătător între juriștii instituției și apoi secretar general a furat de a rupt din munca mai multor autori, încropindu-și astfel o lucrare de doctorat plagiată aproape sută la sută. A primit bani de la noi toți, bani nemunciți în perioada „studiilor" de doctorat. Apoi, fiindcă avea acest titlu științific, a beneficiat de un spor la leafă. Sau soldă. Lună de lună. An de an. A fost promovat în grad și a beneficiat de stabilitate în funcție, fiindcă era doctor. Scos pe tușă, are o pensie necuvenită în baza unui salariu necuvenit și a unui grad necuvenit obținute prin furt. Când își va da obștescul sfârșit, dar și până atunci, va beneficia de onoruri necuvenite.
Este personificarea unui om corupt, aflat mulți ani în fruntea unei instituții corupte. Și care poza în atlet al luptei anticorupție. Despre Dumitru Dumbravă și despre fapta sa infracțională nu am auzit încă nimic din direcția #Rezist. Sau din direcția USR. Sau vreo vorbă de la partidul PLUS. Cu atât mai puțin dinspre Pro România a doctorului Victor Ponta. Și nici PNL nu a suflat o vorbă. Dacă stau bine să mă gândesc, nici PSD. Și atunci, mă întreb, în aceste partide oare câți „doctori" mai sunt?
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu