Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Drumul cocainei

Postat la: 08.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Îmi produce o oarecare stare de lehamite atitudinea unor cadre din Poliția de Frontieră și Jandarmeria Constanța, parțial și de la Tulcea, care își atribuie, cu de la sine putere, merite pe care nu le au în povestea cu drogurile! Că nu știu ce ponturi au folosit dumnealor, că au acționat organizat pe o filieră dată, că, de fapt, ei urmăresc de când e lumea respectivul transport, dar din motive de securitate nu s-au arătat la față...

În realitate, le-a căzut para mălăiață în zona de frontieră! S-au trezit brusc cu o tonă, două, de cocaină la picioarele lor! Căzută din cer! Dacă avea gură, ca să vorbească, scuzați, cocaina, cunoscută ca fiind un drog cu tupeu, i-ar fi tras de mânecă pe responsabilii cu traficul de la frontiere! Noroc cu un localnic vigilent, care a sesizat prezența în apele noastre teritoriale a unor pachete dubioase.

Nu comentez mai mult. Îi las să povestească pe cei care nu au luat în calcul că s-ar putea să apară pachete cu cocaină și pe litoralul românesc, nu numai în Delta Dunării! Totuși, aproape 2 tone de marfă nu puteau fi transportate, zic eu, doar cu o bărcuță! Și chiar bărcuță fiind, s-a strecurat foarte ușor pe sub barierele invizibile ale polițiștișor de frontieră și s-a apropiat nestingherită de țărmul românesc. Nu a fost un submarin, dar o navă tot a fost, în ciuda eforturilor pe care la fac unii pentru a ne convinge că doar din cer putea să cadă pe capul nostru atâta cocaină!

Se întâmplă uneori ca diverse evenimente neprevăzute să compromită chiar și un plan aproape perfect. S-a întâmplat și la case mai mari. Invazia cocainei pe plajele noastre confirmă ceea ce scriam în urmă cu 3-4 ani, când, la un moment sat, se așternuse liniștea peste acest subiect. Când toată lumea susținea că ne-am vindecat de contrabanda cu droguri, eu am spus că este doar o regie reușită a unor sforari care preferau să acționeze într-un deplin anonimat.

Am fost convins că, deși s-a tras cortina pentru opinia publică, România continuă să fie un "cap de pod" pentru traficul de droguri. Dovadă că unii polițiști au plătit cu funcția și chiar cu viața îndrăzneala de a coordona diverse acțiuni menite să destabilizeze acțiunile unor traficanți extrem de periculoși.

Întâmplarea, dar oare doar întâmplarea?, face ca ultima mare captură de droguri să se fi realizat la Vadu. Unul din punctele scotocite acum de cei care caută pachetele cu cocaină. Care au navigat oare de capul lor până la mal!? Cu ani în urmă, la Vadu, Poliția Constanța a descoperit un port amenajat special pentru descărcarea drogurilor aduse cu diverse ambarcațiuni. În urma unei operațiuni coordonate de comisarul, cum obișuiam să-i spun, Lian Constantin, portul a fost dezafectat. Lui Lian nu i-a căzut cocaina din cer! Pentru că nu a avut bafta asta, oamenii săi au stat la pândă câteva zile și nopți până au capturat prima navă care a ancotat în portul de la Vadu... Succesul "Operațiunii Vadu" nu a avut darul de a-i bucura pe unii mahări de la primul etaj al României, fiind sfătuit să treacă în avocatură!

Episodul cocaina din zilele noastre confirmă ceea ce am scris de nenumărate ori până în ziua în care s-a răsturnat barca din județul Tulcea. Și anume că traficul de droguri continuă să tranziteze Portul Constanța și nu numai din România! În cazul de față, mă întreb cum se face că nimeni nu a sesizat nimic! Cu toate că, din câte știu, Poliția de Frontieră, în special unitatea de la Sulina, dispune de o dotare tehnică de înaltă performanță...

Lucian Cristea

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE