Dreptul la 112
Postat la: 02.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Apelul de urgență, sistemul 112, nu este un moft. El reprezintă un drept vital de care trebuie să beneficieze toți cetățenii Uniunii Europene. Inclusiv cetățenii României. De aceea apelul de urgență trebuie să funcționeze impecabil. Și să creeze posibilitatea localizării instantanee a persoanei aflate în pericol. Dar 112 s-a rătăcit într-un hățiș birocratic. Iar birocrația prost utilizată face victime.
Un prieten din Elveția mi-a povestit că face în mod regulat jogging într-o pădure din imediata apropiere a localității sale și a observat, trei zile la rând, o bicicletă în același loc, probabil abandonată. A sunat la 112 anunțând acest lucru. Operatorul de servicii i-a cerut permisiunea să-i localizeze poziția pentru ca astfel să poată localiza bicicleta. Cee ce s-a și întâmplat. Instantaneu.
Exemplul acesta din Elveția mă preocupă. Pentru că, de mult timp, pentru a ne preciza poziția, noi utilizăm frecvent sistemul share location. De ce nu există o asemenea facilitate și în ceea ce privește apelul de urgență? Până la urmă nu ar fi nevoie de nicio lege specială pentru ca persoanele aflate în pericol, care cer ajutorul, și care sunt primele interesate să poata fi localizată poziția lor, să poată să pună la dispoziția operatorului liniei 112 informațiile necesare localizării. Eu sunt în pericol. Eu sunt prima persoană interesată să fiu găsită imediat de către autorități. Indiferent unde mă aflu. Prin urmare, în cazul meu, nu este necesar vreun mandat semnat de un procuror sau de un judecător. Pentru că eu însumi, prin liberul meu arbitru, le ofer atorităților posibilitatea de a afla locul în care mă aflu.
Această localizare a personei aflate în pericol nu este un moft. Așa cum s-a dovedit și acum, recent, în cazul atât de mediatizat al tragediei din Caracal. Viteza de intervenție în cazuri de urgență este vitală și această viteză depinde întotdeauna de operativitatea cu care este depistată poziția persoanei aflate în pericol.
Asist cu stupoare la discuții interminabile pe această temă, a modului în care funcționează sistemul 112. Când, de fapt, totul s-ar putea reduce la o simplă extindere a unei aplicații care nu încalcă sub nicio formă drepturile și libertățile fundametale ale omului. Ci, dimpotrivă. Atâta vreme cât localizarea este liber consimțită. Ar putea exista, eventual, discuții doar de ordin tehnic. În condiții normale, un share location poate fi dat de oriunde? Da și nu. Da, dacă ne referim la zonele cu acoperire din punctul de vedere al comunicațiilor electronice. În mod normal, de pe telefonul meu mobil, eu pot să dau un share location aproape de oriunde. Iar locurile de unde eu nu pot să-mi transmit localizarea prin share location, pentru că nu funcționează absolut niciun sistem de telefonie mobilă, sunt puține și vor fi din ce în ce mai puține în viitor. Și în acele locuri, presupun că nu pot apela pentru că nu am cum, nici sistemul de urgență 112.
Prin urmare, autoritățile - nu numai cele din România, ci și cele din întreaga Europă, sunt datoare cu un răspuns simplu dat cetățenilor. Dacă ei sunt în pericol și dacă ei doresc să fie localizați, au sau nu au posibilitatea să o facă instantaneu? Au pus statele europene la dispoziția propriilor cetățeni softuri suficient de performante? Sau și aici a funcționat "frăția"?
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Cum au fost folosite ca spioni de către agențiile de informații animalele și animalele false
CIA și alte agenții de informații au folosit animale, precum porumbei, pisici, balene și pești pisică robotizați, ca spioni de-a lungul istoriei.
-
Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
Pini împodobiți cu zăpadă se înșiră pe malul unui lac cu apă glacială. Ninge; în surdină se aude o melodie ca de spa. Un bărbat grizonat cu un chip plăcut se află lângă lac. Începe să se dezbrace.
-
Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
Omenirea se afla intr-un declin fără precedent, iar in urmatorii 50 pana la 80 de ani populatia umana a planetei va ajunge la cateva zeci de mii de supravietuitori, conform ultimelor statistici oferite de Census USA. Intrebarea pe care si-o pun specialistii este daca nu cumva este prea tarziu ca rasa umana sa se mai salveze si sa nu fie inlocuita de roboti si masinarii coordonate de inteligenta artificială. Si iata de ce:
-
Șocante și îngrozitoare - 44 de statistici din 2024 care sunt aproape prea nebunești pentru a fi crezute
Autorul american Michael Snyder rezumă statisticile din 2024 care sunt șocante. De la mărimea datoriei naționale a Americii și datoria totală a gospodăriilor americanilor, la scăderea numărului de spermatozoizi și cât de mult se umple creierul nostru cu plastic.
-
Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
Dr. Joseph Mercola, medic osteopat, evită carnea de porc din 2018. Mercola are o abordare a stării de bine „la nivelul întregii persoane", ajutându-și pacienții să dezvolte atitudini și stiluri de viață care îi pot ajuta să preia controlul asupra sănătății lor. Acesta este motivul pentru care îi îndeamnă și pe aceștia să evite consumul de carne de porc.
-
Wall Street Journal: "Trump aduce după el o lume post-europeană"
„Statele Unite se pregătesc pentru o lume post-europeană", după ce Trump „a înțeles că Europa a abdicat de la rolul ei în istorie", opinează The Wall Street Journal.
-
Marea Aliniere începe în 21 ianuarie si se incheie pe 28 februarie când șapte planete se vor vedea pe cerul noptii
În seara zilei de 28 februarie 2025, toate celelalte șapte planete din sistemul solar vor apărea pe cerul nopții în același timp: Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte se vor alinia într-un rând ordonat - o sărbătoare magnifică pentru ochi, cunoscută sub numele de marea aliniere planetară.
-
Elon Musk îl ia la woke pe Justin Trudeau: "Fată, nu mai are importanță ceea ce spui!"
Miliardarul Elon Musk, unul dintre apropiații lui Donald Trump, i s-a adresat premierului canadian demisionar Justin Trudeau (53 de ani), într-un comentariu pe rețeaua de socializare X, cu apelativul „fată", în scandalul generat de intenția lui Trump de „anexare" a Canadei.
-
Micutzu a reacționat în cazul mașinii lui Popovici: "Suveranisto-globaliști, globalisto-suveraniști, vă felicit... și vă pup din Tenerife!"
David Popovici (20 de ani), campion olimpic la înot la Jocurile de la Paris din 2024, a fost invitat la podcastul MCN moderat de Cosmin Nedelcu, cunoscut sub numele de Micutzu, unde a recunoscut că și-a achiziționat recent o mașină de lux, este vorba despre un Porsche Spyder, al cărui preț este de aproximativ 150.000 de euro.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu