Doamna K. și fotografiile ei de familie
Postat la: 15.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Așteaptă să vadă o țară întreagă fotografia din telefonul lui Sebastian Ghiță. De fapt, o reuniune a unor tovarăși de petrecere, petrecută în urmă cu mai mulți ani. Are această imagine vreo semnificație? În mod straniu, răspunsul este pozitiv. Respectiva reuniune de familie are o greutate uriașă. Dar este singura fotografie? În mod cert, nu. Și în niciun caz în plan simbolic. Există și o altă fotografie, pe care nu o vom regăsi în niciun mobil. Fotografia reală de familie. Să ne referim la cele două ipostaze.
Nu există nicio lege, niciun regulament intern al vreunei instituții și nici un cod deontologic care să interzică vreunui demnitar, indiferent din ce domeniu, să se întâlnească în timpul liber cu cine vrea și când vrea. Ceea ce legile, regulamentele și codurile deontologice interzic, este implicarea unor oameni din Justiție, fie că sunt procurori, fie că sunt judecători, în activități de natură politică. În alegeri, în formarea unor Guverne, în desemnarea șefilor unor partide. Uriașa problemă în acest caz e că doamna Laura Codruța Kovesi a susținut cu obstinație și cu o fermitate demnă de o cauză mai bună faptul că niciodată nu a participat la petreceri cu oameni politici sau cu oameni de afaceri. Iar acum falsul este pe cale să fie dovedit. Mai sunt câteva ore doar și vom afla contrariul celor spuse de procurorul șef al DNA. Dacă o dată este prinsă cu minciuna, este evident că că ea ar fi putut minți oricând în alte împrejurări.
Credibilitatea doamnei Laura Codruța Kovesi este în acest moment la pământ. Chiar în legătură cu această fotografie, care surprinde un moment al unei petreceri de familie din locuința lui Sebastian Ghiță, am auzit astăzi că s-ar fi exprimat purtătorul de cuvânt al DNA. Purtătorul de cuvânt al DNA este plătit din bani publici. Pentru ce? Pentru a transmite mesajele instituției. În acest caz însă, nu instituția a participat a o petrecre acasă la Sebastian Ghiță, ci o simplă persoană. Cum este posibil ca, pe bani publici, cineva să încerce să-i facă sau să-i repare imaginea unei simple persoane? Aceasta nu este o fraudă?
Vom vedea diverse persoane petrecând împreună cu Laura Codruța Kovesi în casa lui Sebastian Ghiță, căruia aceeași Laura Codruța Kovesi i-a adresat nenumărate dosare penale. Toate aceste persoane sau o parte dintre ele vor confirma autenticitatea imaginii și faptul că evenimentul respectiv chiar s-a petrecut. Și nu a fost inventat de vreo televiziune. În momentul doi, imaginea șefei DNA este definitiv compromisă.
Dar aceasta este numai o simplă fotografie de familie. În realitate, prea puțin importantă. Mai relevantă este fotografia principală. Fotografia principală este o hologramă. În care doamna Laura Codruța Kovesi a apare alături de George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informații, de generalul cu patru stele Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI și de Livia Stanciu, fostă șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Pe fundalul acestei fotgrafii, imaginea își pierde claritatea. Pentru că pe acest fundal îl vedem mai întâi pe Traian Băsescu. Și, apoi, încet-încet, imaginea acestuia se estompează și în locul lui Traian Băsescu apare imaginea la fel de inconfundabilă a lui Klaus Iohannis. Ce ne spune această hologramă?
Ne vorbește ea despre „statul vertical"? Despre statul suveran al României? Despre separarea și independența celor trei puteri din stat? Despre democrație? Despre domnia legii? Sau aceasă hologramă ne prezintă cu precizie imaginea statului paralel? Un stat în care instituțiile de forță se substituie celor alese de popor sau desemnate democratic de popor? Avem în față două imagini. Să le ținem minte. Să nu ni le ștergem niciodată din memorie. Pentru că cele două imagini se identfică cu întreaga hidoșenie a unui stat deviat. Și care trebuie degrabă reparat.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu