Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Despre vloggerul X, să-i zicem Șoni...

Postat la: 02.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ce mai duduia, ce se mai cutremura internetul acum vreun an când, umezită până la lacrimi, crema influencerilor își găsea un nou Dumnezeu: vloggerul X!

Vloggerul X, să-i zicem Șoni, stârnea instincte materne, respectiv paterne în toată lumea, drept urmare toți se jurau că dacă toți ar fi sau am fi ca Șoni, lumea ar fi altceva! Mai bună, mai însorită, mai roz, mai cu glazură.

Ba chiar mai mult de atât: devenea clar că Șoni poate face orice. Era suficient să-l înșurubezi pe insul cu pricina în orice instituție, să zicem la cercetare, și treaba se rezolva de la sine! Se deschideau uși până atunci înțepenite, zburau din funcții dinozauri siniștri, țara era brusc ca afară etc. Puteai să-l pui însă și la agricultură, de ce nu! Omul ar fi rezolvat orice, oricând, prin simplul fapt că exista și avea audiență.

Și asta nu era tot. În platoul unei televiziuni, un prezentator cu bretele se umezea și el, înlăcrimat: ce credeți despre cutare subiect, domnule Șoni? Așa e că sunteți deștept și bun, domnule Șoni? Dar, din punctul dvs. de vedere credeți că noi merităm să existăm, stimabile Șoni?

Fast forward un an mai târziu, Șoni cu pricina scuipă superior pe orice noțiune de bun simț. Conduce cu 189 km/h pe autostradă un bolid și rămâne fără permis. De ce? Asemeni lui Codrin Ștefănescu, pentru că poate. Nu i se pare însă corect, drept care contestă amenda!! Evident, pierde.

Ca un fapt divers și consecință a caracterului său admirabil (corect identificat altminteri de susținătorii săi), el contestă amenda inclusiv în baza faptului că... polițistul a scris urât procesul verbal!! De, nu avea bietul om al legii de unde să știe că trebuie să ai doctorat în caligrafie ca să-i dai o amendă lui Șoni.

Evident, ipocrită fiind, în fața acestui eveniment pseudo-presa care l-a săltat pe acest individ tace mâlc, pentru că nu-i place să-i spui că n-a avut dreptate.
Asta îl încurajează pe Șoni, care mai recent sfidează orice normă în ce privește situația epidemiologică de fond, afișându-se la o petrecere babană cu un manelist de divizia A. Bine, de afișat putea să se afișeze cu oricine, dar în ce mă privește e relevantă prima opțiune, opțiunea care se revarsă natural din sufletul lui. Plus, desigur, faptul că sfidează legea, bună, proastă, așa cum e ea.

Bine, dar și tu ai fost tânăr, și tu ai greșit!  Evident, nu despre asta e vorba. Ba chiar greșesc și acum, când nu mai sunt tânăr. E vorba despre faptul că nimeni nu promovează valoarea relevantă pentru societate, pentru că nu strânge like-uri. E fix atât de simplu. Să promovezi un tânăr sau o tânără de vârsta lui Șoni care studiază vioara 8-10 ore pe zi e boring, drept pentru care varianta safe, varianta care îți asigură amprenta virtuală rămâne Șoni.

Din păcate, formatorii de opinie din România nu au obiceiul să testeze un produs pe care vor să-l promoveze, să vadă dacă nu cumva nu e o cutie nou-nouță de pantofi găuriți cu trei numere mai mici.

Ceea ce este, desigur și Șoni. Un individ lipsit de valoare și infatuat, în ciuda a ceea ce s-au străduit să ne facă să credem diverși și diverse. Din fericire, nu toți, pentru că unii și-au dat seama la timp cu cine aveau de a face.

Luca Dinulescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE