Despre PNTCD acum
Postat la: 05.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Aflat in disolutie in 2005, cand liderii vechi ai partidului, in frunte cu Ion Diaconescu, au hotarat in congres schimbarea denumirii (Partidul Popular Crestin Democrat), ceea ce ar fi dus la disparitia din istorie, PNTCD a trecut prin cateva etape care trebuie reamintite.
Sub presedintia lui Marian Petre Milut s-a renuntat la schimbarea denumirii salvandu-se brandul, memoria si partidul, incepandu-se un proces serios de organizare, innoire si intinerire: au fost salvate sediile, platite datoriile si partidul a devenit functional, iar in campaniile electorale partidul a inceput sa fie vizibil. Actiunea lui Milut a fost insa primita cu maxima ostilitate de cei care distrusesera partidul si-l adusesera in disolutie si faliment, persoane care aveau ca activitati asa-zis politice omagierile si parastasele.
Confruntarea cu aceste persoane iesite din jocul politic real, a fost inevitabila. Milut a avut de ales: ori sa abandoneze partidul procesului de disolutie (niciunul dintre vechii taranisti nu cotizau cu 1 leu macar, printre altele, lasand de izbeliste infrastructura), ori sa se lupte. Aflat langa el, ca Prim-vicepresedinte, l-am incurajat sa nu cedeze, ceea ce a si facut. (Un alt "amanunt"... PNTCD nu mai platise cotizatia la PPE de 5 ani si era pe cale sa fie exclus, tot ca o dovada a activitatii taranistilor "adevarati"...). Confruntarea a fost foarte grea, in partid domnind anarhia, mentalitatea anilor 90, frustrarile si neputintele. Milut a renuntat in 2010, scarbit de ucigasii partidului, care aveau un singur scop: a-l discredita pe presedintele partidului.
Am preluat conducerea partidului. Am incercat, initial, sa ajung la un compromis intern. M-am confruntat cu gesturi abjecte, multi dintre cei care isi spuneau taranisti fiind de nivel interlop, din multiplele gasti, de cel mai scazut nivel intelectual si moral. La actiunile de discreditare s-au adaugat actiunile de contestare in justitie a tuturor actelor partidului, ceea ce a condus la peste 50 de procese si sute de infatisari, cai de atac, cu scopul precis de blocare a oricarei activitati, la care se adauga indemnul: Nu votati PNTCD! Cu asta s-au ocupat cei din vechile gasti, care isi spuneau... taranisti.
Am hotarat atunci indepartarea din partid a tuturor care intretineau conflictul. Am continuat intinerirea partidului. Am revenit la principiile constitutive, de mult abandonate. Am salvat infrastructura de la distrugere. Am reusit sa readuc partidul in jocul politic, in 2012 PNTCD reintrand pentru prima data in parlament. Azi partidul este unit si stabil, cu toate problemele juridice clarificate definitiv, functional si gata de un proces de relansare. Dintr-un partid detestat, a devenit un partid ravnit de multi, o speranta. Nu vor putea accede decat cei merituosi!
Aurelian Pavelescu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu