DEMOCRATIA DUPA UE
Postat la: 01.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
UE se afla deliberat intr-o mare capcana si nu stiu daca va avea inteligenta sa iasa din ea. Tonul dictatorial pe care il foloseste in raport cu anumite state membre este un minus evident care nu va duce decat la slabirea increderii in institutiile europene.
Aceste lozinci vesnice despre statul de drept recitate doar in randul statelor mai slab dezvoltate din Uniune nu fac decat sa provoace rumoare. Dupa cum se poate lesne observa, chiar daca a fost ridicat MCV comisarul european pentru valori si transparenta, Vera Jourova, nu uita sa ne mai serveasca o lectie despre cum trebuie sa functioneze democratia si eterna lupta anticoruptie in Romania.
Nu are rost sa insist asupra moralitatii si puritatii acestui personaj, dar nu pot sa nu remarc atitudinea sfidatoare a domniei sale. UE a pierdut extrem de multa credibilitate prin dublul standard aplicat in discursul public, de aceea si cresterea exponentiala a legitimitatii democratice a partidelor extremiste pe continentul european. Eu inteleg ca in ochii birocratilor de la Bruxelles democratia functioneaza doar daca castiga cine vor ei, dar tin sa ii anunt ca in realitate lucrurile sunt diferite. Consecintele culese astazi de UE sunt rezultatul insistentei prostesti cu care au sustinut tot felul de trotinetari progresisti, cu atitudine obedienta fata de Bruxelles, care au pierdut in timp orice urma de validare nationala. Tin sa ii anunt ca democratia in Romania functioneza si daca nu castiga Ciocolos sau alt inchipuit promovat de cancelariile europene.
Despre anticoruptie si stat de drept, Bruxelles ar face bine sa ne mai scuteasca macar o perioada scurta pana uitam mizeria achizitiei de vaccinuri la nivel european. Cand marea Comisie Europeana nu a dat doi bani pe procedura stabilita in cazul negocierii contractelor de vaccinare, facandu-se pres in fata lui Pfizer prin vointa unilaterala a Ursulei, consider ca ar fi cazul sa mai taca intelept in speranta ca cetatenii vor uita. Atitudinea de satrap exercitata de multi lideri europeni trebuie sa inceteze daca doresc ca nationalismul retrograd sa nu invadeze parlamentele nationale.
Inteligenta decidentilor europeni in aceasta perioada tulbure post-pandemica este la un nivel scazut. UE nu a inteles nimic din pandemie sau razboiul din Ucraina. UE si-a tradat interesul economic fara sa gandeasca aruncandu-se cu arme si bagaje intr-o demagogie ieftina demna de Tik Tok. Prin acest comportament a reusit sa piarda mare parte din suportul cetatenilor europeni satuli de prostiile si politicile debitate de Bruxelles, de la imigratie pana la sanatate. Pentru multi dintre ei, UE nu este decat un camp de lobby si interese a marilor corporatii care vor sa cucereasca pietele est-europene in goana dupa profit. Nimic despre vointa oamenilor, nimic despre viitorul Europei.
Pentru ca Uniunea sa nu faca implozie, spre bucuria americanilor sau rusilor, este nevoie de o alta abordare. Bunul simt si inteligenta trebuie sa troneze, acolo unde astazi exista doar aroganta si superioritate. Romania este o putere insemnata a Europei din multe privinte, de aceea trebuie tratata cu respect fara lectii ieftine de moralitate. Cu acest gen de discurs, orice farama de incredere in constructia europeana se va pierde spre fericirea marilor puteri concurentiale din lume. UE trebuie sa fie un club comun din care fiecare tara sa castige, si nicidecum o incapere in care niste birocrati se dau destepti in fata liderilor nationali alesi de zeci de milioane de oameni.
un comentariu de Dana Budeanu pentru Verdict App
ULTIMA ORA
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
-
O să facă față guvernul Ciolacu celor mai importante 10 riscuri guvernamentale si publice din 2025? Dacă nu, o să fie un an de teroare financiară
Având în vedere incertitudinea economică și presiunile financiare cu care se confruntă atât autoritățile guvernamentale, cât și cetățenii, practicile actuale nu mai reprezintă o opțiune viabilă. Organizațiile guvernamentale și din sectorul public vor trebui să facă o serie de compromisuri dificile și posibil greu de acceptat, care sunt necesare pentru a atenua riscurile și a preîntâmpina crize mai grave în viitor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Furtul aurului dacic a fost comandat de un actor statal
- 3."Am spionat în Cuba pentru CIA"
- 4.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 5.Hai să vă povestesc cum văd eu fact-checkingul
- 6.Salut, David
- 7.Hemiplegia morală definitivă
- 8.Schimbarea Americii și a lumii
- 9.Nu te TEME, popor român!
- 10.Iranul, model pentru regimul de la București
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu