ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Dedicații cu coniac de la tribuna Senatului

Postat la: 07.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Proiectul de lege cu dedicație pentru Iohannis, făcut praf de Consiliul Legislativ, a fost inițiat de senatorul alcoolic Daniel Fenechiu. Ședințele Comisiei Juridice a Senatului se desfășoară cam așa: "Sunteți în direct și ne faceți poftă", zice un membru al comisiei. În timpul ăsta Fenechiu a scos o ceșcuță plină de coniac de sub birou și o soarbe precum nisipul încins al deșertului:

"E adus de la o podgorie de undeva de lângă Luxemburg (...). Așa, când e un moment important, beau câte un păhărel, îmi stimulează creativitatea. E foarte ok", zice musca-bețivă, "domnu' Ganea, hai noroc!", continuă alconautul. "Bag-o sub masă, Daniele", se aude o voce plângăcioasă. "Ei, domnu' Ganea, dacă veneai și tu cu un pește. Ce mișto mergea după un coniac", o dă înainte drojdierul.

Scena e aceeași și azi, dialogul de mai sus s-a purtat marți, 14 iulie 2020 la dezbaterea proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea în situaţii de risc epidemiologic. Fenechiu a gata carantinat de un dosar cu conținut secret, cu care o mână neagră îi dă în plic teme grele, mai ales proiecte și amendamente care privesc instituțiile de forță, de pildă secretizarea declarațiilor de avere a șefilor din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională.

Pilangiul Fenechiu a găsit și explicația că diseminarea neautorizată a declarațiilor de avere sau interese ale persoanelor în cauză poate pune în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea precum și buna desfășurare a misiunilor acestora.

Cu ceva vreme înainte caracuda Fenechiu a inițiat un proiect de lege care permitea SRI și STS să securizeze cibernetic portalul utilizat de avocați în relația cu clienții, cu instituțiile sistemului judiciar și cu autoritățile publice. Zic mereu că PNL e garnizoană militară. Să vedem ce părere o avea și electoratul.

Cornel Ivanciuc

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE