De la Rusalii '51, la Davos-ul neomarxist!
Postat la: 11.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Neomarxiștii fac azi liste negre. Exact, ca sovromiștii și brigăzile lor de agitație în 12-13 iunie 1951, când au ridicat noaptea din așternut peste 12.000 familii de bănățeni, pentru a-i deporta. Rațiunea comunistă? Erau chiaburi. Adică oameni gospodari.
Există ceva comun între dezastrul de Rusalii din 1951 și Davos-ul din 2022? Dacă azi, în libertate, există tineri care cred că fără proprietăți vor fi fericiți și liberi, în urmă cu șaptezeci și unu de ani, semeni de-ai lor erau ridicați "noaptea ca hoții" și duși în vagoanele asemănătoare celor din lagărele naziste. Astăzi, e altfel decât în trecut. Gleznuțele goale și sprâncenele pensate, năsucurile pudrate și buzițele liftate au dreptul să-și târâie făpturile în toată închisoarea digitală, cu cel mai de preț bun: telefonul mobil.
Omul nou e fericit. Nu ca străbunicii lui. E mult prea fericit. El nu știe ce s-a întâmplat în gulagul comunist. Și nici nu-i pasă că istoria se repetă. Străbunica mea a fost ridicată în noaptea de 13 iunie 1951 din casa ei din Jebel. Nu i s-a spus unde va fi dusă. Au plimbat-o toată noaptea cu duba. Era convinsă că va fi trimisă-n Siberia. Cu 60 de lanțe de pământ și o fermă de capre și-a ținut copiii la școli. Săracii kominterniști ai satului ziceau că e "putred" de bogată. Și că trebuie pedepsită.
A avea era echivalentul verbului a trăi. Maica, așa cum îi ziceam noi, credea în Dumnezeu și-n holda ei. Nu avea multe clase, dar știa să citească buletinul meteo din frunze de ceapă și să cerceteze viitorul privind aevea la un grăunte de grâu. Recolta pentru ea era ca puhoiul de like-uri pentru imberbii de astăzi. Mult prea fericită. I-a dat Domnul grăunțe, să aibă tot anul pentru animale. N-a ajuns în Bărăgan. Ca celelalte douăsprezece mii de bănățeni. Spunea mai târziu că doar rugăciunile au salvat-o. Nu voia să intre-n colectiv. Dar de frică, s-a predat. Nu și-a iertat toată viața fapta. Pe când eram mic, obișnuiam să o călăresc. Ziceam că eu sunt colhoznicul și ea țăranul bogat. Paure, cum se zicea pe la noi, prin satele din Banat.
"Bărăganul anilor 50 a fost Siberia românească, mai ales pentru bănăţenii care au fost luaţi din aşternuturi în noaptea de Rusalii şi în ziua marii sărbători creştine. Abia în anul 1956 au avut voie să revină acasă, în Banat," scrie Cornel Bogdan în Ziua de vest. Doamna Ecaterina Tuturilov, vecina mea din Timișoara, a ajuns în Bărăgan la vârsta de cinci ani. Și acum îi mai e frică de cărăbuși și de viermi. Familia sa, lăsată de comuniști în câmpul cu scaieți ai Bărăganului, și-a construit un bordei. De fapt, o groapă, peste care se puneau paie. N-are rost să le amintim tinerilor cu pilote și cu abonamente la Netflix, ce coșmar aveau copiii de altădată și cum dormeau alături de râme și de gândaci.
În noua corectitudine mondială, Generația Z este învățată că proprietatea e un moft. Ion Iliescu, recentul despovărat de "certificatul de revoluționar," a fost iată un vizionar. Omul nou, gândit de comuniști, se manifestă plenar în epoca neomarxistă. Și el e deportat în (i)realitate, când - în online - nu e corect politic și se îndoiește de adevărul imbecililor. Fără memorie, fără Dumnezeu, fără o casă-n pustă, cu un cont curent controlat de scoringul electronic de comportament, noua creatură va fi victimă sigură. El s-a predat demult. Nu mai opune rezistență. Nu-i așa că Davosul e un reqviem al Bărăganului?
Marius Ghilezan
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 5.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 6.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 9.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 10.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu