Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De la recrutarile KGB ȘI CIA la Laura Andresan si victimele dezvaluirilor sale cu tenta sexuala

Postat la: 05.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Minciuna promovată prin presă a marcat multe evenimente importante în istoria recentă a românilor, de la cei 60.000 de morți inventați în decembrie 1989 ce trebuiau să justifice uciderea cuplului Ceaușescu, la plânsul prefăcut al lui Băsescu de care era nevoie pentru retragerea lui Stolojan în 2004, până la mimarea imposibilității votării în diaspora în 2014, fapt ce l-a avantajat pe Iohannis, plus multe altele la fel de decisive.

Până acum vreo 15 ani s-a mai putut reduce din numărul acestor minciuni promovate cu scop precis, prin discuțiile și deciziile din Clubul Român de Presă, care era o formă de autoorganizare a jurnaliștilor români, animați de dorința de a-și păzi credibilitatea în fața publicului. Prin grija Statului Paralel și contribuția unor patroni din mass-media ce-au acționat ca și cozi de topor, acest Club a fost desființat, deontologia n-a mai fost discutată iar despre făptuitorii de fake-news opinia publică n-a mai aflat nimic.

O echipă a TVR Cluj, coordonată de către Romeo Couți și reprezentată de către Sebesi Karen Attila, oameni de televiziune cu experiență de cca 30 de ani, a avut inspirația și curajul să producă un serial despre efectele concrete ale minciunilor promovate prin presă în viața și cariera unor persoane publice. Serialul va debuta azi (sambata - n.red.) printr-o discuție cu mine, despre felul în care invenția c-aș fi fost recrutat de KGB sau CIA, a fost uzitată mediatic în anumite momente, cui i-a folosit și ce efecte a generat.

Un alt episod despre care m-au chestionat se referă la crearea fostei vedete porno Laura Andreșan, cine a coordonat-o în aventurile sexuale cu cca 30 de persoane publice, care-au fost descrise și promovate chiar într-o carte ce-a apărut în urmă cu cca 10 ani. Difuzarea serialului, ce include episoade și cu alte persoane publice ce-au acceptat să discute despre loviturile încasate în acest fel, va fi săptămânală, sâmbăta de la 18.30 la TVR Cluj și-n reluare pe TVR3 duminica de la 17.30.

Putem analiza mult și apăsat despre marea rușine a presei ce-a acceptat să promoveze minciuni ca știri reale, dar efectele le puteți măsura bine urmărind întâmplările relatate, ele se constituie în lecții de viață necesare oricui. Pentru jurnaliștii români împricinați, acest serial este din păcate asemenea unei oglinzi în care, dacă se vor contempla, își vor putea analiza nemernicia unei vieți profesionale mizerabile, asemănătoare celor ale judecătorilor ce dau sentințe strâmbe în mod intenționat/comandat și distrug astfel destinele unor nevinovați incomozi pentru potentații vremurilor. Felicitări pentru curaj celor de la TVR!

Cozmin Gușă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE