Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce va câștiga PSD alegerile europarlamentare. Referendumul, pe muchie de văgăună

Postat la: 22.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel mai probabil, PSD se va impune la proba alegerilor parlamentare, cu un scor estimativ de 35%, arătând că nu degeaba este cel mai mare partid din România.

Numărul primarilor și al oamenilor din administrația publică locală își va spune cuvântul, ca de fiecare dată, în pofida multiplelor scenarii apocaliptice (dar răspânditoare de miasme electorale) care abundă în ultima perioadă, din rațiuni cât se poate de evidente.

Victor Ponta și Pro România n-au reușit mare lucru - se vede cu ochiul liber lucrul ăsta. E greu să rivalizezi partidele cu structuri teritoriale puternice, cu primari, cu șefi de consilii județene, capitole la PSD a fost și este campion. Că ne place sau nu, ăsta-i adevărul.

La polul opus, opoziția este mai fărâmițată ca niciodată și, în mare, revendică cam aceleași segmente electorale, de unde și râcile dintre PNL și USR, viceversa fiind perfect valabilă. În aceste condiții, cred că va fi o prezență mai mare decât la oricare alte europarlamentare, dar cele câteva procente în plus nu vor reprezenta mare scofală în aritmetica generală a alegerilor.

Doar despre prezență este vorba, firește, și în cazul referendumului pentru Justiție organizat de președintele Klaus Iohannis pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. La o participare de 33-39% (astea-s, până acum, cele mai optimiste cifre), referendumul lui Iohannis eșuează, chiar dacă, vor spune unii, scorul va fi fost unul "frumos".

Dacă referendumul lui Iohannis nu va trece, bateriile PSD se vor încărca peste noapte, iar bătălia pentru Cotroceni va comporta valențe cu totul noi.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE