De ce se prelungește războiul din Ucraina
Postat la: 02.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Rusia intensifică ofensiva din Ucraina: războiul se prelungește. Zilele a cincea și a șasea în războiul din Ucraina:
1. Primele negocieri dintre Ucraina și Rusia nu au dus la nici un rezultat. De principiu Rusia a rămas la solicitarea ca Ucraina să ofere garanții pentru demilitarizare și neutralitate. Negocierile se vor relua azi. Pe scurt: nici una dintre părți nu este dispusă să cedeze, nu se prefigurează condițiile necesare pentru încetarea luptelor.
2. Rusia și-a intensificat atacurile pe fronturile de sud și de est - direcțiile Kherson și Mariupol în sud, Harkiv în est. Trupele ruse au reușit să intre pe 1 martie în Kherson după 6 zile de lupte, dar se pare că încă nu controlează în totalitate orașul. La Mariupol se prefigurează încercuirea orașului și declanșarea ofensivei pentru capturarea sa. Ca imagine de ansamblu cele mai mari succese ale armatei ruse au fost înregistrate pe frontul de sud. (PS Victoria rusă de la Kherson semnalează declanșarea ofensivei către Odessa - luptele se apropie de granița României). În est ofensiva rusă stagnează la Harkiv unde se duc lupte intense pentru controlul orașului.
3. La Kiev rușii realizează o concentrare masivă de trupe în pregătirea unei ofensive decisive. Luptele de până acum de la Kiev par să fi fost mai degrabă angajamente pentru evaluarea forței adversarului și conturarea unui plan de atac, rușii nu au declanșat operațiunea al cărui scop final să fie capturarea orașului.
4. Planul rus de invazie pare să fi suferit modificări. Inițial impresia este că rușii credeau că vor repeta performanța din Crimeea din 2014, simpla apariție a trupelor ruse să provoace dizolvarea rezistenței ucrainene. Cum ucrainenii au dovedit că vor să lupte de data aceasta, rușii au fost siliți să-și intensifice eforturile. Se prefigurează un război de lungă durată, semnalele de la Moscova confirmă acest fapt. Actuala conducere a Rusiei consideră controlul asupra Ucrainei o chestiune de supraviețuire și pare să fie dispusă la orice pentru a readuce Ucraina în sfera de influență a Moscovei. Într-un război de lungă durată încep să conteze resursele, rezervele aflate la dispoziție și mobilizarea internațională.
5. În acest moment Ucraina a câștigat net războiul de imagine și a reușit să coalizeze de partea sa întregul sprijin occidental. În acest moment o eventuală (și din ce în ce mai greu de obținut) victorie militară a Rusiei va fi extrem de dificil de transformat într-o soluție diplomatică. Pare aproape imposibil ca Rusia să-și poată fructifica diplomatic eventualele câștiguri militare.
6. O întrebare teoretică și retorică: putem spune că Ucraina practică un război hibrid?
George Damian
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu