ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




De ce a fost scoasă UDMR de la guvernare

Postat la: 15.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Kelemen Hunor a dezvăluit pe podcastul Cluj24 că UDMR a fost scoasă de la guvernare personal de președintele țării. Iohannis i-ar fi cerut să facă ceva, dar pentru că liderul UDMR a refuzat să se conformeze, președintele l-a pedepsit cu tot cu partid pentru că e un tip răzbunător.

Am căutat motivul excluderii UDMR și l-am găsit. În iulie 2022 Orbán a vorbit la Tușnad despre riscurile unei Europe în care se amestecă rasele și se acceptă imigranți de pe alte continente. Maghiarii sunt obligați să se apere de aceste rase mixte atât înspre sud, cât și înspre vest.

Iohannis a reclamat că „este inadmisibil ca un înalt demnitar european să vină pe scena publică cu un discurs construit pe teoria raselor". Kelemen Hunor și ministrul Tanczos Barna care l-au aplaudat pe Orbán la Tușnad au motivat că discursul său nu a fost rasist.
De aici a plecat totul. Iohannis l-a obligat într-un fel pe Kelemen să explice de ce l-a aplaudat pe Orbán, dar liderul UDMR a refuzat pe motivul că „dacă te duci la un astfel de eveniment, aplauzi şi dacă ai fost de acord, și dacă n-ai fost de acord".

De aici erorile s-au ținut lanț. Iohannis l-a pus pe deputatul PNL Alexandru Muraru să facă o plângere la CNCD, textul a fost scris de casa de avocatură Mușat, când reclamația ar fi trebuit să fie depusă eventual de un ONG musulman. Csaba Asztalos, președintele CNCD a respins textul plângerii pe motiv că Viktor Orbán se bucură de imunitate jurisdicțională, așa că nu poate fi urmărit în România pentru declarațiile sale.

Cornel Ivanciuc

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE