Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Davos 2023: Șefi de servicii secrete, oligarhi, regine, prim miniștri, chemați la ordin de Klaus Schwab

Postat la: 16.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forumul Economic Mondial de la Davos, din anul acesta, începe sub sloganul "cooperare, într-o lume fragmentată." Vor fi prezenți peste două mii de participanți, dintre care trei sute de lideri politici, printre care și doi români: Maia Sandu și Bogdan Aurescu.

Contrar curentului din presa mainstream, vom pune în dezbatere agenda secretă a întâlnirilor informale. Cititorii noștri trebuie să înțeleagă ce se ascunde în spatele propagandei Marii Resetări.

Majaharahul reuniunii, Klaus Schwab, noul Marx al lumii noi, s-a plâns recent că globalizarea a încetinit. Că există prea mult egoism. Lumea nu e preocupată de programul său revoluționar, lansat în urmă cu trei ani, privind controlul total al indivizilor și maximă reglementare. Să ne mai amintim de creditul social, prin care individul va fi deposedat de bani, în cazul în care nu are o conduită corectă politic? Sau despre visul de aur al comunismului "fără proprietăți"? - principii de bază al Marii Resetări.

Întreaga lume conservatoare este speriată de deciziile malefice ce se vor lua. Lupta împotriva încălzirii globale e doar un vehicul de propagandă pentru uciderea sufletului mulțimilor și distrugerea identităților naționale.

Una dintre temele de discuție, din mediile secrete, va fi despre amprenta de carbon a fiecărui individ. Deja au apărut aplicații care notează cât carbon ai consumat în operațiunile zilnice. Până și acțiunea de retragere a banilor din bancomat este cuantificată. Momentan, marja admisă de emisie a CO2 e mare, dar se va restrânge în viitorii ani. Cine va emite mai mult dioxid de carbon, adică va face multe activități, va fi taxat. Se încurajează astfel lenea! Lumea decerebrată din scrierile lui Hararri, principalul consilier al lui Klaus Schwab, va fi asistată, controlată și ghidonată prin 5 G. Big Brotherul lui George Orwell va deveni un personaj frecventabil. Un fel de tătuc liber consimțit.

Prezența unor șefi de servicii secrete americane, laolaltă cu miniștri digitalizării din țările dezvoltate, naște peste Ocean temerea că se pune la cale oprimarea digitală a spiritului liber și că Metaversul va dicta nu doar conduita socială, ci și obligațiile individului în Marea Resetare. Ordinul dat din Marea Unitate de zdrobit umanitatea, prezența in corpore a transumaniștilor (acei cerberi ai Iadului progresist, care prefigurează omul robot, asistat și deposedat de suflet) este extrem de bine descris în poemul "Ucideți omul rotund!", al lui Alexandru Petria, cenzurat pe facebook: "omul rotund e un simptom al libertății,/un termen de comparație nerezonabil./ Să nu ne ascundem după degete, / ucideți omul rotund când îl întâlniți! / Ucideți-l, carnea de pe grill să ne rămână întreagă!" Nu există o descriere mai plastică a crimei împotriva ființei, decât fragmentul din cartea „Înainte de venirea Asteroidului."

Demiurgii, că tot e zi de evocat Mihai Eminescu, prefigurează în staborul de la Davos omul nou cu antenuțe, un Nino-nino de Spitatul 9, fericit că Waze-ul îi găsește drumul către casă. Omul rotund, omul normal, omul înzestrat cu suflet, e cenzurat. În canoanele apocrife ale lui Schwab, ființa e decapitată, decompensată și lapidată de facultățile mintale. În locul ei apar organismele modificate de nanotehnologie. Prin forcepsul ideologic, se pune la cale apariția omului posedat de gadget-uri, a asocialului - ca virtute, dependent de Metavers, a iubirilor virtuale (ca cea a japonezului căsătorit recent cu un Avatar n.a.), și nu în ultimul rând, indefinitul de gen, număr și caz cu îndumnezeirea din om.

Faptul că indivizi aciuiați cu aeronave ultra poluante, pe aeroportul unei stațiuni montane, aflată la 1.500 de metri altitudine, vor discuta despre noua formă de organizare socială a "capitalismului părților interesate," prin impunerea unor noi taxe, a amprentei de carbon, peste taxele naționale, reprezintă cea mai mare ipocrizie a reuniunii din zilele de azi.

Narativele publice pot fi descompuse, la fel ca peisajele cu natură moartă și tancuri pe străzi, din imaginarul colectiv al războiului lumilor. Cooperare se poate traduce prin antonimul segregație. "Lupta pentru construcția unui viitor mai bun pentru oamenii muncii" e deja prefigurată în operele lui Marx, nu trebuie interpretată. „Accelerarea capitalismului" se traduce prin bani guvernamentali pentru industriașii High-tech. „Valorificarea celei de-a patra revoluții industriale" seamănă ca proiectul de "motorizare populară" a național-socialistului, ajuns cancelar al Germaniei, în 1933.

Are rost să ne mai întrebăm de ce primele opt corporații ale lumii sunt din industria IT? Sau de ce reprezentanții săi sunt la Davos, alături de premieri, miniștri și chiar regine? Îndemnul la luptă apare peste tot, în mesajele publice. La urma urmei, regula numărul unu a comunismului era să întrețină focul luptei, mai presus decât firescul vieții. Zilele acestea, prin camerele secrete ale Davos-ului se caută formule, prin care inteligența artificială să controleze total mintea oamenilor. În spațiul public, liderii mișcării transumaniste spun că tehnologia este în slujba vieții, nu împotriva ei. Oamenii care mai gândesc trebuie să se teamă, dar să și înțeleagă ceea ce pregătesc elitele secrete ale lumii.

"Adevărul este stăpânul nostru, nu noi suntem stăpânii adevărului!"- avea să spună, pe drept cuvânt, Mihai Eminescu, gânditorul nostru de geniu, pe care doar în 15 ianuarie îl omagiem.

Marius Ghilezan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE