Dar eu cu cine votez?
Postat la: 05.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
De fiecare dată, am spus ce voi face. De partea cui voi fi. Voi face și acum același lucru. Din simplul motiv că tipul de raționament pe care îl utilizez pentru a-mi exprima opțiunea le poate fi de folos și altora. Știu că voi face la fel cum am făcut de fiecare dată, voi alege dreapta. Nu pentru că aș disprețui stânga. Dar care este formațiunea aleasă?
Niciodată nu am votat cu PSD pentru alegerile parlamentare, indiferent cum s-a numit acest partid de-a lungul timpului. Vederile mele sunt pur și simplu de dreapta. Până acum, de fiecare dată, am ales Partidul Național Liberal. Peste câteva zile, voi face excepție. O excepție care, sper din tot sufletul, nu face altceva decât să confirme regula. De ce nu votez cu PNL. Dintr-un singur motiv. PNL, prin vocea președintelui Alina Gorghiu, o persoană pe care o știu că își respectă cuvântul dat, a garantat că obiectivul partidului este acela de a-l instala premier pe Dacian Cioloș. Eu unul nu cred în acest proiect.
Eu nu cred, și am toate motivele să explic oricui de ce, că Dacian Cioloș ar fi, în următorii patru ani, un premier mai bun decât a fost în ultimul an. Este adevărat, dacă va ajunge premier și fără votul meu, el nu va fi predestinat unui eșec, așa cum s-a întâmplat atunci când a fost instalat, în condiții de criză politică, Guvernul său. Pur și simplu pentru că va avea susținerea nu numai a președintelui Klaus Iohannis, nu numai a structurilor de forță ale statului, ci și a unei majorități parlamentare. Ceea ce îi va dezlega mâinile, în măsură în care mâinile sale au fost legate, timp de un an, pe motiv de nesusținere politică.
Și totuși, acest personaj nu îmi inspiră niciun fel de încredere. Timp de un an, putea să dovedească faptul că este un patriot român, că iubește această țară și că pune interesele naționale deasupra intereselor Uniunii Europene sau a celor de tip globalist. Nu a făcut-o. De asemenea, ar fi putut dovedi, în ciuda tuturor obstacolelor, că are o gândire de tip liberal. Nu a demonstrat acest lucru. Dimpotrivă, a demonstrat că nu are nimic de-a face cu liberalismul. Dacian Cioloș a fost o opțiune catastrofală asumată de președintele Klaus Iohannis și care a condus la sacrificarea, în aceste alegeri, a Partidului Național Liberal. Dar, cu Dacian Cioloș premier încă patru ani, PNL ar fi condamnat la disoluție. Deja acest partid a pierdut mult prea mult din caracterul său național și din substanța sa liberală.
Nu voi vota cu PNL pentru că asta ar echivala cu un vot pentru Dacian Cioloș, iar Dacian Cioloș, instalat premier și împins poate de Klaus Iohannis chiar în funcția de lider PNL, ar putea târî acest partid într-o mocirlă din care să nu mai iasă niciodată. La fel cum s-a întâmplat cu celelalte două partide istorice.
Dar dacă nu votez cu PNL, atunci cu cine aș mai putea vota, uitându-mă la dreapta eșichierului politic? Mai există Partidul Mișcarea Populară. Cel condus de către Traian Băsescu. Nu mai insist pentru a-mi asigura cititorii că asemenea opțiune ar fi cu desăvârșire exclusă în cazul meu. Ar mai fi Uniunea Salvați România. O formațiune care afirmă că este de dreapta, fără a fi demonstrat acest lucru niciodată și în niciun fel și prin nicio declarație. Nu pot paria pe un jolly joker. Cu atât mai mult cu cât singura certitudine pe care o am vizând această formațiune politică este viziunea sa antinațională. Și pro corporatistă. Și pro globalistă.
Dar și UDMR este un partid de dreapta. Înscris chiar la popularii europeni. Din această perspectivă, aș putea vota cu UDMR. Numai că UDMR s-a aflat în toate guvernele. Este tot un partid de tip jolly joker. În plus, săvârșește un lucru grav. Încurajează, fie și numai din motive electorale, mișcări iredentiste și separatiste, extrem de periculoase pentru integritatea și siguranța României.
La limită, aș putea să mă gândesc la faptul că ALDE recuperează ceea ce PNL pierde din substanța națională și liberală. Așa este. Iar Tăriceanu este un om politic puternic și vertical. Numai că opțiunea ALDE este fermă, va rămâne în alianță cu PSD. Va gira un guvern socialist. Și va participa la o guvernare socialistă. În aceste condiții, recapitulez și apoi optez. Nu voi sta acasă. Îmi voi exercita dreptul democratic la vot. Și voi vota cu un partid de dreapta. Care susține valorile liberale. Dar și valorile naționale. Un partid pro UE și pro NATO. Dar care militează pentru statul națiune. Acest partid este condus de un om care, pentru mine, este un erou. De către Marian Munteanu. Și se numește Alianța Noastră România.
Nu numai că voi vota pentru Alianța Noastră România, dar îmi voi folosi argumentele și puterea de convingere pentru a le spune și celorlalți cetățeni, sute de mii, alcătuind electoratul liberal, că, în măsura în care au înțeles ce înseamnă catastrofa Cioloș și pericolul uriaș pe care acest om îl prezintă pentru viitorul PNL, singura opțiune rezonabilă este Alianța Noastră România. Votul liberal ar putea fi astfel conservat. Iar înfrângerea PNL la aceste alegeri va conduce la eliminarea lui Dacian Cioloș, dar în niciun caz la o disoluție a PNL. Iar peste patru ani, vom mai vedea.
PS - Spre știința tuturor: nu sunt membru ANR. Sunt și rămân liberal!
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu