Cursul de semantică al doamnei Kovesi
Postat la: 03.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La nicio săptămână după ce l-a amenițat cu un proces pe Sebastian Ghiță, răspunzându-i astfel „inculpatului", din nou doamna Laura Codruța Kovesi iese la rampă. De această dată, pentru a ține un curs de semantică. Făcând diferența specifică dintre colaborare și cooperare. Cu trimitere expresă la faimoasele protocoale. Despre care până de curând a spus că nici măcar nu existau. Tot o chestiune de semantică.
Realitatea e că, după aproape 10 ani, iese la iveală una dintre cheile de intrare în statul paralel. Aceste protocoale, 66 la număr, au în epicentrul lor cel mai puternic serviciu secret al țării și, alături, într-un parteneriat de colaborare, de cooperare, de frăție, de osmosă, Direcția Națională Anticorupție. În baza acestor înțelegeri scrise, atât SRI cât și DNA au avut acces practic nelimitat la viața fiecărei persoane sau societăți comerciale, inclusiv a celor nou înființate. Grupurile de lucru, invocând lupta împotriva corupției și crimei organizate sau combaterea „guvernării ineficiente", au început să controleze treptat statul român, iar aceste instituții de forță s-au substituit celor democratic alese sau democratic desemnate. Și, din acest punct, a început răfuiala cu toți cei care au încercat să reziste sau, mai grav, s-au opus acestui fenomen de tip fascist.
Doamna Laura Codruța Kovesi a negat existența protocoalelor. Chiar și atunci când pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, l-a luat gura pe dinainte și, în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat că aceste protocoale sunt ilegale. Iar acum doamna Kovesi contestă și afirmațiile lui Daniel Morar, fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție, în prezent judecător al Curții Constituționale. Adevărul absolut îl deține, să fie clar, doar doamna Kovesi. Ceilalți, nu. Iar dacă afirmă altceva, urmează să fie ciuriți.
Și un mic detaliu de care va trebui să ne aducem în mod obligatoriu aminte în viitor. Parchetul General nu face parte dintre instituțiile care pot clasifica documente, transformându-le în secrete stricte de stat. Și, cu toate astea, orice om de bună credință poate observa că pe protocolul dezvăluit opiniei publice și existent în mod straniu în două versiuni, una a SRI-ului și alta a Parchetului General, există nu numai un număr de înregistrare dat de SRI și care atestă clasificarea documentului ca strict secret, ci și un al doilea număr de înregistrare, al Parchetului General. Condus la acea dată de doamna Laura Codruța Kovesi.
Ori dânsa nu avea dreptul să clasifice documente. La fel cum Parchetul General de azi, în mod legal, nici nu poate declasifica. Cum va ieși din această încurcătură? Poate tot utilizând semantica. Sau poate o scoate președintele Klaus Iohannis din încurcătură și, tăind nodul gordian, o revocă.
Sorin Rosca Stănescu
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu