Cum raman românii fara 50 de milioane de euro. Prin referendum.
Postat la: 15.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cu referendumul Pronosticam (cu prilejul editorialului de săptămâna trecută) rostogolirea, propagarea şi adâncirea artificială a actualei crize politice. Asta se şi petrece (orişicine o poate constata, cu şi fără ochelari!), cu o rapiditate ce excede (s-o admitem!) imperativele oricărui interes naţional... Altminteri, de ce s-ar mai încăpăţâna zâmbitorul preşedinte Klaus Iohannis să reverse talazuri de gaz pe ditamai incendiul, ţinând-o langa cu organizarea pomposului său referendum (intitulat „pentru Justiţie")?
Însăşi ideea de a convoca un referendum plecând de la întrebarea dacă românii vor sau nu „continuarea luptei anticorupţie" este tautologică, absurdă prin excelenţă! Păi... ce român întreg la cap (şi la suflet) ar răspunde că nu doreşte anticorupţie, ci hoţie din bani publici şi abuz?! Aşadar, de ce să plătim 50 de milioane de euro (o sumă faraonică!), din chiar propriile noastre buzunare, pentru a statua un răspuns de bun simţ pe care îl cunoaştem deja? Este absurd...
În realitate, soluţionarea crizei nu rezidă nici pe departe în organizarea unui referendum costisitor (şi, totodată, de proporţii caragialeşti), ci în armonizarea onestă a deciziilor Curţii Constituţionale cu prevederile Codurilor penale şi, simultan, în gândirea unei legi corecte referitoare la răspunderea magistraţilor. Totul în cadrul unei dezbateri serioase la care să fie convocaţi toţi factorii importanţi din societatea civilă, justiţie, politică şi mass-media.
În oricare alte condiţii, referendumul nutrit de Klaus Iohannis nu reprezintă decât o armă politică ipocrită îndreptată împotriva PSD şi a Guvernului Sorin Grindeanu (dar să nu uităm că social-democraţii lui Liviu Dragnea au câştigat în mod legitim, de la distanţa unui procent realmente zdrobitor, alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016!). E de la sine înţeles că obsesia acestui referendum (menit să atragă capital politic în vederea viitoarelor alegeri prezidenţiale) întreţine războiul dintre PSD şi Iohannis la cote alarmante. Şi, da, toate manevrele acestea se fac pe banii noştri!
Dacă Guvernul Grindeanu a făcut pasul înapoi şi a abrogat controversata Ordonanţă 13 (aşa cum au solicitat sutele de mii de protestatri revărsaţi în inima străzii!), de ce nu dă şi Iohannis dovadă de înţelegere şi nu abandonează proiectul acestui referendum lipsit de orice sens? Oare şeful statului (care ar fi trebuit să fie mediator, nu dezbinator) realizează că jocurile şi interesele sale electorale nu coincid deloc cu nevoile fundamentale ale milioanelor de români care vor spitale, şcoli, pensii, salarii, alocaţii ş.a.m.d.? Ultimul lucru de care are nevoie România este propagarea acestei crize politice (artificiale) care nu numai că ne dezbină pe zi ce trece, ca popor, dar ne văduveşte de atenţia unor investitori străini serioşi de care avem nevoie ca de aer.
P.S. Bomboana de pe „colivă" rezidă în faptul că, finalmente, convocarea referendumului premeditat de Klaus Iohannis va pune sub semnul întrebării însăşi dorinţa sinceră a poporului român de a lupta împotriva corupţiei (şi nu doar dorinţa politicienilor autohtoni!), ceea ce va aduce incontestabile prejudicii de imagine României. Chiar nu avem nevoie de aşa ceva!
Simona Man
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu