Cum procedăm cu drogurile in scoli
Postat la: 13.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fenomenul drogurilor a apărut odată cu deschiderea frontierelor și cu circulația liberă peste granite. Contactul cu lumea occidentală a determinat, în mod evident, influențe de comportament, inclusiv si mai ales în ceea ce-i privește pe tineri.
Eliminarea vizelor pentru români pentru a circula în spațiul Schenghen, începând cu 2002, a determinat Guvernul pe care l-am condus ca, în 2002, să înființeze Agenția antidrog iar, în 2003, să lanseze Strategia antidrog pentru a evita că România să se transforme dintr-o țară de tranzit într-o țară de consum de droguri.
Din păcate, în anii următori, prioritățile în România au fost altele, in primul rand, includerea problematicii corupției, la inițiativa lui Traian Băsescu, prin decizie a CSAT, între obiectivele de securitate națională. Acum se va discuta, în cadrul CSAT, probabil, introducerea consumului de droguri ca obiectiv de securitate nationala.
În mod evident, chestiunea cea mai delicată este legata de consumul de droguri la copii și la tineri. Aspectele legate de traficul de droguri sunt, de asemenea, importante. Cred că trebuie să începem insă într-o manieră foarte dură și să eliminăm riscul de utilizare a drogurilor în școli. Am văzut că se discută că un control antidrog în școli nu se poate face decât cu acordul părinților.
Nu sunt de acord cu această abordare. Problema drogurilor nu mai este doar o problemă a părinților. Ea este deja o problemă a societății și, ca atare, în opinia mea, controlul anti drog trebuie prevăzut în regulamentele școlilor și ca atare un control prin sondaj să poate să fie efectuat fără niciun fel de restricție.
Părinții care au o altă problemă își pot da copiii la școli în alte țări sau eventual la școlile care acceptă o mai mare libertate in ceea ce priveste consumul de droguri. Este nevoie de o atitudine foarte dură iar „cocoloșirea" copiilor de către anumiți părinți nu poate să ducă la soluții solide și responsabile.
Adrian Nastase
ULTIMA ORA
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Furtul aurului dacic a fost comandat de un actor statal
- 3."Am spionat în Cuba pentru CIA"
- 4.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 5.Hai să vă povestesc cum văd eu fact-checkingul
- 6.Salut, David
- 7.Hemiplegia morală definitivă
- 8.Schimbarea Americii și a lumii
- 9.Nu te TEME, popor român!
- 10.Iranul, model pentru regimul de la București
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu