Cum a fost posibil atentatul împotriva premierului slovac Robert Fico?
Postat la: 17.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ca să mă lămuresc, am întrebat pe cineva care se pricepe, un domn încă verde, deși a ieșit de ani buni la pensie, cum interpretează dânsul scenele televizate cu atentatul din Slovacia.
Venerabilul mi-a explicat că toate structurile de forță din Slovacia, de la Serviciul de protecție al premierului și până la poliția din orășelul respectiv sunt varză, pentru că au acționat ca niște amatori, ignorând cele mai elementare reguli ale profesiei.
- La sosirea la destinație, mașina premierului nu avea o altă mașină de protecție în lateral sau paralel. Aceasta nu a avut legătură cu atentatul, dar este încă o dovadă a amatorismului.
- Serviciul de protecție si serviciul secret nu au cules informații privind amenințările. Se pare că în cursul unei alte vizite a premierului, atentatorul scanda lozinci ostile la adresa acestuia, ceea ce în principiu era dreptul lui, dar dacă analiza imaginilor video arăta că individul îl urmărește pe premier la diferite evenimente, atunci era evident că respectivul prezenta riscuri. Totodată, în cursul vizitei de miercuri, atentatorul se pare s-ar fi aflat în aceeași sală cu premierul, într-un alt moment al vizitei. În sală nu ar fi trebuit să pătrundă decât persoane legitimate, identificate. Așadar, un gest de rutină, cum ar fi fost rularea în bazele de date a numelui atentatorului ar fi arătat că respectivul este deținător de armă.
- Faptul că evenimentul s-a putut produce, că atentatorul a putut pătrunde înarmat în preajma premierului, precum și lipsa de reacție a polițiștilor, arată lipsa de cooperare între inelul lărgit și inelul apropiat, între serviciul de protecție și poliție, precum și neprofesionalismul reprezentanților ambelor structuri.
- În momentul deschiderii focului gărzile de corp în loc să îl acopere pe premier cu trupul lor, pentru a încasa gloanțele în locul lui, au preferat să se repeadă la mâna atentatorului. Aceasta nu l-a împiedicat pe individ să - tragă cinci gloanțe care și-au atins ținta, dintre care trei în zone vitale ale premierului. Instinctul de conservare, care te împiedică să te pui în calea glonțului este puternic și nu poate fi învins decât prin automatism, care la rândul său se obține prin repetiții. Rezultă că slovacii nu fac repetiții, antrenamente.
- În momentul când două gărzi l-au luat de subțiori pe premierul rănit și l-au târât la mașină ar fi trebuit să fie și al treilea, în urma premierului, care să-i fi acoperit spatele, în cazul în care ar mai fi fost încă un atentator sau mai mulți. Premierul a fost descoperit și vulnerabil de la locul împușcării și până la mașină. Odată ajunși la mașină, s-a văzut că aghiotanții erau bramburiți, că nu știau fiecare pe ce portiere să intre în mașină. Slovacii au dovedit că nu știau elemente de bază, cum ar fi care dintre ei sunt "flankeri", adică stau în stânga și în dreapta persoanei protejate și care este "pointer", care merge înainte.
- La urcarea premierului în mașină propriile gărzi, din neștiință, i-au pus încă o dată viața în pericol premierului. Ei trebuiau să-i dea sacoul jos sau măcar să-i bage mâna pe sub sacou să vadă dacă are hemoragie și pe unde anume. Un rănit cu hemoragie, să zicem cu artera femurală străpunsă, ar fi murit în intervalul de 15-20 minute până când echipajul ar fi ajuns la primul spital, așa că poate ar fi fost nevoie să i se aplice un garou sau cel puțin să se apese peste plaga împușcată. Tocmai de aceea, dacă persoana protejată este o femeie, atunci între gărzile de corp trebuie să se afle o altă femeie, ca să o poată dezbrăca pe cea dintâi, în eventualitatea acordării primului ajutor.
Nu știm de ce slovacii au dovedit neprofesionalism. Eu unul nu aș merge pe teoria conspirației. Poate că explicația simplă este cea mai bună. Un șef de serviciu de informații britanic spunea odată: "Eu când aud ropote de copite, prima dată mă duce gândul că sunt cai, nu zebre". Poate că slovacii sunt pur și simplu proști.
George Scarlat
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 9.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 10.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu