Culisele ROTATIVEI: De la frica de Rareș Bogdan la păstrarea lui Grindeanu!
Postat la: 21.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
PSD și PNL sunt frământate serios în această perioadă de luptele interne ce vizează schimbarea portofoliilor și a miniștrilor, iar UDMR trăiește politic extrem de incomod, deoarece este luată în calcul eliminarea formațiunii de la guvernare.
La PNL se consideră că plecarea lui Ciucă la președinția Senatului îl va lăsa fără autoritate efectivă în partid, iar în aceste condiții a revenit scenariul în care Ciucă să rămână în Guvern ca viceprim-ministru, preluând însă și un portofoliu puternic, de tip Armată sau Interne. Lucian Bode n-ar avea probleme cu păstrarea poziției de la MAI, însă Iohannis l-a condiționat cu rezolvarea în justiție a situației generate de acuzațiile de plagiat (treabă extrem de dificilă, deoarece este dependentă de justiția de la Cluj, acolo unde domină azi Florian Coldea, cel care i-a generat și problemele cu plagiatul).
Cea mai mare agitație este iscată de gruparea europarlamentarilor de la Bruxelles, care dorește să-i impună pe Rareș Bogdan și Dan Motreanu în echipa guvernamentală. Prin suportul inclusiv a lui Vasile Blaga și Ilie Bolojan această grupare a dobândit influență mare în PNL, iar ofensiva mediatică a lui Bogdan le-a sporit anvergura publică. Alina Gorghiu vrea la Externe, iar protectorii ei vor susține tabăra care garantează funcția Alinei. Sebastian Burduja dorește să se mute la Finanțe, însă legăturile cu chinezii mijlocite de către un vechi pedelist, protector al său, i-au minat poziționarea în fața americanilor, ce nu l-ar mai dori nici măcar la Digitalizare.
Iohannis, atent la semnalele SUA, a avansat deja numele lui Cosmin Marinescu ca viitor ministru de finanțe. Virgil Popescu este indezirabil pentru Ciolacu, ce-a anunțat acest lucru în interiorul coaliției, pomenindu-l și pe celălalt indezirabil, Eduard Novak de la UDMR. În cursa internă din PNL pentru Energie s-a înscris deocamdată doar Cristian Bușoi, ce nu și-a rezolvat încă problemele cu Qatarul.
La PSD situația nu pare atât de agitată ca la PNL, preocuparea lor fiind să mențină portofoliul Transporturilor pentru Sorin Grindeanu, lucru cu care Ciucă a fost de acord deja, dar nu poate impune această soluție în rândul liberalilor. Așa s-a ajuns la soluția eliminării UDMR de la guvernare, sub pretextul viitorului joc suveranist al Coaliției, de fapt din nevoia de a elibera portofoliile de la Dezvoltare și Mediu, ce să fie date PNL pentru a compensa pierderea Transporturilor. Mihai Tudose este dorit la Economie în locul inexistentului Spătaru. Ministrul ce se agită cel mai tare este cel cu cele mai slabe rezultate, Adrian Câciu, ce forțează în mod disperat o soluție pentru sine, condiționând entitățile din subordine în scopul sprijinirii sale, lucru ce generează perturbări grave în activitatea guvernului.
Gruparea lui Vasile Dâncu nu va obține nimic la rotativă, liderii PSD fiind nedumeriți de negocierile cu micile partide suveraniste pe care fostul ministru de la apărare le-a inițiat în ultima vreme, respectiv de inițiativa legislativă cu CSA Steaua. Gabriela Firea își va păstra portofoliul de la Familie, dar nu este sigură de susținerea PSD pentru candidatura la Primăria București, ea fiind așezată în scenariul perdant de ciorbă reîncălzită. Acesta e motivul pentru care Florentin Pandele încearcă să-i construiască un vehicul electoral pentru 2024, fiind inițiate negocieri în prima fază cu PPUSL și AUR.
UDMR nu-și schimbă miniștri dacă rămâne la guvernare, cu excepția lui Eduard Novak, ce este blamat public de lumea sportului românesc. Soluția eliminării UDMR din Guvern agită mult Budapesta, însă Viktor Orban nu are pârghii eficiente pentru a influența treburile la București, americanii fiind și ei extrem de atenți la posibilele presiuni subterane. Acesta este tabloul momentului în interiorul Coaliției și prin prisma acestor situații trebuie să pricepeți viitoarele acțiuni și declarații din lunile următoare.
Cozmin Gușă
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 8.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 9.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 10.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu