Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culisele războiului remanierii. Iohannis poate prelungi criza până pe 17-18 iunie

Postat la: 24.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fără o remaniere prin restructurarea Guvernului votată în Parlament, procedura nu va avea nici cea mai mica șansă de succes.

Aceasta în condițiile în care președintele Klaus Iohannis poate lua act de demisiile celor trei miniștri PSD (Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero) în termen de 15 zile și, după aceea, poate semna decretele de numire a unor interimari. În condițiile în care interimatul ministerial poate dura maxim 45 de zile, procedura ar expira abia pe 17-18 iunie.

Așadar, rămânem fără ministru plin la Justiție, în condițiile în care coaliția PSD-ALDE a jucat cartea remanierilor tocmai pentru a fortifica, printr-o nouă figură, portofoliul controlat, până mai ieri, de controversatul Tudorel "Gargamel" Toader. Că deputatul Eugen Nicolicea nu va ajunge niciodată ministru al Justiției era clar de la bun început, iar reacția vehementă a lui Iohannis a fost cât se poate de clară. Urmarea? În lipsa unei remanieri prin restructurarea Guvernului votată în Parlament, Iohannis poate să prelungească noua criză politică până în buza lunii iulie.

În altă ordine de idei, vă urez Sărbători Pascale liniștite, luminate și îndestulate, dragilor! Multă sănătate familiilor! Încărcați-vă bateriile, fiindcă vor urma vremuri politice din ce în ce mai complicate. Doar suntem în plin an electoral.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE