Cu pistoalele pe masă
Postat la: 22.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
S-a întâmplat. A fost declanșată în fine și o anchetă penală, care îl vizează pe domnul Lucian Onea, șeful „unității de elită" DNA Prahova. Și, totodată, șeful faimosului procuror Mircea Negulescu, zis Portocală. Investigațiile declanșate sunt cu atât mai importante cu cât Lucian Onea, încă în funcție, face parte din colegiul de conducere al DNA. Din conducerea restrânsă. Să explicăm însă titlul acestei analize.
„Cu pistoalele pe masă" nu este nicidecum o sintagmă. Lucian Onea, ca de altfel și alți colegi ai domniei sale, a „lucrat" la propriu cu revolverul pe masă. Fluturându-l amenințător pe sub nasul celor pe care-i ancheta, unii dintre ei de-a dreptul terorizați. Să ne mai mirăm, în aceste condiții, că au existat persoane care au cedat? Care au recunoscut ceea ce nu făcuseră nicodată? Sau care au acceptat să semneze denunțuri false, la dictare, îndreptate împotriva unor ținte vizate de DNA? Cu pistoale pe masă, anchetau și cei de la NKVD. Tot cu pistoale pe masă, preluând acest nărav, anchetau și securiștii prin anii `50-`60 ai secolului trecut.
Cel puțin dintr-un punct de vedere, punerea sub anchetă penală a șefului DNA Prahova, dacă investigațiile se vor desfășura cu bună credință și în mod profesionist, are o importanță majoră. Să nu uităm că, în cursul unei conferințe de presă organizate la Prahova, Onea a declarat că săptămânal vorbea cu doamna Laura Codruța Kovesi. Bănuiesc că nu făceau împreună recenzii de cărți. Vorbeau despre anchete. Despre ținte umane în mișcare. Despre marile dosare încredințate „unității de elită". Despre cum era anchetat și urma să mai fie un premier al României. Sau un ministru. Sau o șefă a Autorității Electorale Centrale. Sau un primar important. Sau un parlamentar. Sau oameni de afaceri extrem de cunoscuți. Sau chiar Tony Blair. Doamna Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție, a cărei carieră profesională este disputată în acest moment la Curtea Constituțională, era la curent cu tot ce se întâmpla la DNA Prahova. Și, nu ar trebui să existe nicio îndoială, unele operații erau inițiate de ea însăși.
Ce se va întâmpla dacă Lucian Onea va vorbi la Parchetul General? Ce se va întâmpla dacă acesta, pentru a se apăra, va explica faptul că nu a fost niciun fel de întâmplare că la bilanțul DNA, mesteca nonșalant gumă în fața Laurei Codruța Kovesi și a protectorului acesteia, președintele Klaus Iohannis. Fiind membru în colegiul de conducere, domnul Onea era de-al casei. Făcea parte dintre stăpânii inelelor. Și mai face.
Dacă se apucă Onea să vorbească? Dacă va vorbi și Negulescu? Nu-i așa că s-ar putea să aflăm lucruri senzaționale despre cea mai întunecată perioadă din istoria recentă a României? Despre cum a fost batjocorit statul de drept? Despre cum au fost umiliți și cetățenii și judecătorii? Despre cum le-a fost restrânsă dramatic independența magistraților? Despre ce anume interese a servit „elita DNA" din Prahova? Când stai cu pistoalele pe masă, când transformi asta într-un obicei, când nu mai ești atent, pentru că te crezi infailibil, poți face greșeli. Unele fatale. Aceste arme letale se pot descărca din greșeală chiar în pieptul celor care le mânuiesc. Și asta chiar s-a întâmplat. De astă dată, la figurat.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu