Cu țara în geamantane
Postat la: 20.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O lungă perioadă istorică, geamantanul, clasicul geamantan, a fost exilat deasupra pe șifonier, într-o baie de praf și uitare, printre multe alte lucruri inutile. A stat cuminte și răbdător în banca lui, pregătind marea insurecție a geamantanelor și a altor produse de marochinărie, pentru a se revanșa la momentul oportun.
Revenirea spectaculoasă a geamantanului pe scena politichiei i-a luat pe mulți politicieni prin surprindere. De la o dispariție totală, în perioada menționată, s-a ajuns la o veritabilă invazie de geamantane. Geamantanul a ajuns simbolul PSD. În mod deosebit, pentru "Epoca Dragnea", în care țara a fost frumos repartizată pe geamantane. Dacă vrei să intri în PSD, trebuie să ai geamantan. Nu-ți trebuie o pregătire de specialitate, nici doxă. Nici măcar o recomandare venită de sus nu poate înlocui un geamantan, acesta fiind în toate cele ce mai sunt.
În cadență cu noile cerințe, s-au schimbat și unele proverbe. De pildă, ai geamantan, ai și carte, ai și parte. Cu țara în geamantane! Așa umblă peste tot grangurii. Sunt zile când asistăm la un veritabil exod al geamantanelor, precum cel al păsărilor călătoare. Acestea sunt mult mai educate. Bătăliile politice se duc la un gabarit mai mare. În funcție de mărimea geamantanului din dotare. În PSD, combatanții se bat cu geamantanele! În luptă dreaptă vrei să ne măsurăm sau în geamantane să ne căpăcim?
Domnul Dragnea a inaugurat linia geamantanelor în PSD. De la el au învățat și ceilalți activiști cum să umble cu geamantanul după ei. Domnule, ce a ajuns și geamantanul ăsta! Ce era el înainte? Un simplu bagaj adecvat pentru conflictele gen "Plec la mama!" Înainte, pe vremea tinereții mele, cine avea geantă diplomat era mare șmecher... Ăla era un om făcut. Cine se uita la un geamantan mare cât un cufăr? Marile geamantane erau parvenite. Își lipeau pe spate etichete diverse cu produse de sezon și sigle ale unor agenții de turism, ca să creadă lumea că este călător prin țara mea!
A existat în biografia zbuciumată a geamantanului o perioadă și mai grea. Chiar foarte urâtă. Mă refer la anii când geamantanul și-a dat mâna cu mafia chineză! La capătul unor prelungite cafturi între clanuri, geamantanul avea sarcina confidențială de a transporta cadavrele ciopârțite de mafioți. Transportul chinez cu geamantanul a parcurs o perioadă istorică extrem de înfloritoare. A crescut capacitatea de transport cu geamantanul. După ce s-a ales praful și de epoca de aur, a trecut la munca de jos în spălătorii. După aceea nu s-a petrecut nimic spectaculos. Până în ziua când a apărut cu Dragnea de mână. Așa am aflat că, păstrându-și funcția transportatoare, geamantanul s-a recalificat pe documente secrete, stenograme, filme video, interceptări, declarații măsluite, schițe strategice, diverse alte dovezi compromițătoare etc. Practic, asistăm la un nou joc piramidal în care se plusează cu geamantanul. Întrebarea e: Ce avem noi aici?
Lucian Cristea
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu