CSAT degeaba. Spionii rămân invizibili!
Postat la: 18.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Este de râsul curcilor. S-a întrunit CSAT. Pentru a dezbate și a aproba, nici mai mult și nici mai puțin, decât raportul pe anul 2023. Timp în care România a fost cu adevărat o țintă a serviciilor secrete ale Federației Ruse. Și nu orice fel de țintă. Iar ditamai raportul nu ne relevă absolut nimic legat de agresiunea aparent invizibilă la care a fost supusă România. Spionii sunt transformați în fantome. Nu există. CSAT a transpirat degeaba.
Președintele Klaus Iohannis a întrunit CSAT pentru un amplu raport anual, pe anul 2023, care de altfel a și fost aprobat. Este un document pe care ar fi putut să-l scrie la fel de bine, sau la fel de rău, orice elev de liceu care a citit câteva articole despre modul în care Federația Rusă poartă războiul din Ucraina și monitorizează situația din țările aliate acesteia. Ni se spun, în raport, o serie întreagă de lucruri care intră în logica oricărui război desfășurat vreodată pe Pământ. Inamicul, în speță România - membru NATO - este supravegheat îndeaproape pentru a i se anticipa diversele mișcări. Refugiații ucraineni sunt infiltrați de spioni sau agenți de influență ai Federației Ruse, pentru ca mai marii de la Kremlin să afle, și pe această cale, care este starea de spirit a acestora și în ce măsură sunt hotărâți să lupte până la capăt din exil.
Este normal ca, aflându-ne în prima linie din spatele frontului, instituțiile statului român să fie penetrate de agenți ai Federației Ruse, pentru ca aceștia să obțină în mod operativ informațiile necesare și să poată chiar influența deciziile. La fel de logic este ca un stat ostil României, cum este în prezent Federația Rusă, să desfășoare intense operațiuni de propagandă pe diverse canale la nivelul Guvernului, al Armatei, al instituțiilor de forță și al societății civile, pentru a submina și contracara astfel deciziile conducătorilor statului român și pentru a sădi neîncrederea în Armată, în aliați, în posibilitatea Ucrainei de a câștiga războiul. Și este firesc ca serviciile secrete ale Federației Ruse să monitorizeze îndeaproape și toate legăturile noastre politice sau de altă natură cu Republica Moldova. Și așa mai departe.
Un uriaș bla bla. Un talmeș-balmeș de generalizări, de așa-zise judecăți de valoare, pe care le putem descoperi în orice manual de strategie, începând de la scrierile lui Sun Yat-sen și până azi. Oare pentru asta cetățenii României susțin financiar ditamai CSAT? Ce ar fi trebuit, de fapt, să așteptăm din partea instituțiilor de forță care compun acest organism și care ar fi trebuit să fie substanța unui raport anual?
Dacă instituțiile noastre de forță lucrează la parametri cât de cât acceptabili, ar fi trebuit să aflăm numeroase detalii referitoare la modul în care acestea s-au implicat pe parcursul anului trecut, pentru ca România să nu devină sub nicio formă un stat vulnerabil în raport cu Federația Rusă. Ci dimpotrivă un aliat de nădejde, adică puternic, al statelor NATO. Prin urmare, fără pretenția de a face un inventar exhaustiv, ar fi trebuit să aflăm următoarele:
1. Câți agenți ai Federației Ruse, strecurați printre refugiații ucraineni, au fost identificați, deconspirați, anchetați , împachetați și trimiși de către autoritățile statului român înapoi la Moscova?
2. Câți spioni ruși strecurați în Armată, în Guvern, ori în alte instituții ale statului, au fost prinși în flagrant în timp ce culegeau informații despre modul în care ne apărăm, despre modul în care cooperăm cu aliații noștri și despre modul în care încercăm să susținem eforturile de apărare ale Ucrainei?
3. Câți agenți de influență a identificat SRI în presă sau în organizațiile societății civile, cum i-a documentat, cum le-a contracarat acțiunile și cum i-a deferit Justiției?
4. Ce au descoperit autoritățile de la București, componente ale CSAT în legătură cu infiltrarea de către Serviciile de spionaj ale Federației Ruse, a bazei de la Deveselu, a celorlalte baze militare, inclusiv a complexului militar pe cale de a fi edificat în Dobrogea? Și, din nou, se pune întrebarea câți spioni au fost prinși?
5. Se vorbește intens, din direcția oficialilor serviciilor noastre secrete, dar și a oficialilor statului român, despre fel de fel de lovituri care ne sunt aplicate în plan informatic. Despre penetrarea și paralizarea a unor întregi segmente ale spațiului virtual, operațiuni mai mult sau mai puțin sofisticate, puse la cale de serviciile, de hackerii aflați în slujba Federației Ruse. Câte asemenea acțiuni au avut loc, în ce direcții s-au concentrat ele, care au fost consecințele, cum au fost contracarate , cum anume ne vom proteja în viitor instituțiile? Nici la acest capitol nu avem vreun răspuns.
Lista de mai sus poate continua mult și bine. Dar indiferent ce ne comunică CSAT, indiferent cum comentăm noi sau alții acest eveniment, un fapt este cert: țara noastră colcăie de spioni ai Federației Ruse, dar autoritățile noastre plătite cu bani grei nu au reușit să prindă niciunul. Iar această tristă realitate este girată de președintele României Klaus Iohannis.
Sorin Roșca Stănescu
ULTIMA ORA
-
Răspuns fără precedent al Patriarhului Daniel: A demontat toate minciunile care se spun la adresa Bisericii Ortodoxe Române
Patriarhul Daniel a demontat, printr-un raport-sinteză detaliat, toate acuzațiile aduse Bisericii Ortodoxe Române, care susțin că aceasta ar beneficia de mai mulți bani de la stat decât contribuie. Prezentarea a fost făcută sâmbătă, 25 ianuarie 2025, în cadrul Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, desfășurată la Palatul Patriarhiei.
-
Europa se reorientează după anunțurile lui Donald Trump și accelerează serios proiectul monedei euro în format digital
Băncile din zona euro au nevoie de un euro digital pentru a răspunde iniţiativei preşedintelui american Donald Trump de a promova stablecoins, un tip de criptomonedă de obicei legată de dolarul american, a declarat vineri Piero Cipollone, membru al consiliului Băncii Centrale Europene (BCE).
-
Coiful din aur pur de la Coțofenești și alte obicte din aur dacic au fost furate la o expozitie din Olanda. Hotii au aruncat in aer un zid ca sa patrundă
O explozie s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în apropiere de Muzeul Drents, din Assen, Ţările de Jos, deflagraţia putând avea legătură, potrivit presei olandeze, cu o tentativă de jaf, în condiţiile în care muzeul găzduieşte o expoziţie cu vechi obiecte dacice, unele dintre ele din aur şi argint. Autorităţile nu au confirmat, deocamdată, dacă au fost sau nu furate bunuri din muzeu.
-
Escrocherie de peste un milion de euro: Un bărbat a vândut zeci de garsoniere dintr-un bloc deși nu erau ale lui și acum e de negăsit
Poliţiştii din Giurgiu efectuează cercetări într-un dosar de înşelăciune, după ce au fost înregistrate mai multe plângeri cu privire la vânzarea unor imobile de către o persoană care nu ar fi fost adevăratul proprietar.
-
Mai multe poze insinueaza ca in spatele lui Calin Georgescu se afla mai multi securisti din vechea gardă
O figură discretă, dar tot mai prezentă în jurul lui Călin Georgescu, stârnește controverse. Este vorba despre Nicolae Radu, profesor universitar și fost purtător de cuvânt al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", omul lui Iulian Vlad, ultimul sef al Departamentului Securitatii Statului, decedat in 2017.
-
Trump face pe placul firmelor de asigurari de sanatate care i-au finantat campania: A semnat un ordin care va restricționa accesul la servicii medicale pentru zeci de milioane de americani
Donald Trump a restricționat accesul la servicii de sănătate pentru zeci de milioane de americani săraci, printr-un decret care a anulat un ordin al fostului președinte Joe Biden privind un acces mai larg la îngrijiri medicale.
-
Bărbații au evoluat de două ori mai mult decât femeile în ultimul secol în înălțime și greutate
Dimensiunea corpului uman a crescut semnificativ în ultimul secol datorită îmbunătățirilor în sănătate și nutriție, însă această schimbare nu s-a produs în mod egal între bărbați și femei, potrivit unui studiu publicat în revista Biology Letters.
-
Micul dejun "de aur" pentru reglarea zahărului din sânge si combaterea rezistentei la insulina
Micul dejun nr. 1 pentru reglarea zahărului din sânge. Cu un amestec echilibrat de cereale integrale, fibre și proteine, acest mic dejun poate ajuta la menținerea unei energii constante și a unui nivel stabil al zahărului din sânge.
-
Cum vor sa-l blocheze pe Călin Georgescu: Ministrul Justiției anunță un val de dosare penale pe turul 1 al prezidențialelor
Val de dosare penale după anularea turului 1 al alegerilor prezidențiale. Ministrul Justiţiei, Radu Marinescu, a afirmat vineri că sunt mai multe dosare în lucru în legătură cu primul tur al alegerilor prezidenţiale de anul trecut - influenţarea scrutinului, finanţarea ilicită, spălarea de bani, atacurile cibernetice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 3."Am spionat în Cuba pentru CIA"
- 4.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 5.Hai să vă povestesc cum văd eu fact-checkingul
- 6.Salut, David
- 7.Hemiplegia morală definitivă
- 8.Schimbarea Americii și a lumii
- 9.Nu te TEME, popor român!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu