Contra s-a pus de-a curmezișul
Postat la: 05.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După derby-ul de luni seară, Steaua preacucernicului Becali, care începuse deja să apună, a intrat în eclipsă totală. Când pierzi și derby-ul derby-urilor, deși ai avut în mână remiza izbăvitoare, spui "Iartă-mă Doamne!"și te retragi la mânăstire să te rogi.
Că, dacă n-ai reușit să învingi Viitorul și te-a bătut Dinamo, cu tot bănetul pe care l-a vărsat Gigi în echipa asta, du-te nene în Peninsula Arabă și ia-le lor petrodolarii! Că arbitrul Hațegan era binecunoscut și dovedit ca pro-dinamovist, s-a dovedit acum încă o dată, prin cele două penalty-uri cu care câinii roșii au câștigat partida, a doua lovitură de pedeapsă, însă, acordată în minutul... 96, fiind complet aiurea în tramvai. Cum tot el, țanțoșul de la centru, s-a făcut că nu vede măcelărirea permanentă a lui Alibec, vânat la rupere de defensiva celor din Ștefan cel Mare.
Sigur, însă, bravo lor, dinamoviștilor, că au jucat pe viață și pe moarte, conștienți fiind că doar victoria le mai permitea să rămână în cărți. Și uite că au rămas de-a binelea, ba chiar pot spera inclusiv la titlu, de unde până mai ieri se-ngrijorau că nu pot prinde nici play-off-ul! Ghinionul lui Reghe, pentru care, fatalmente, sosește ziua nefericită în care să pupe mâna nașului și să plece unde-o vedea cu ochii , dacă n-a fost în stare nu să dea un gol, ci măcar să-și apere egalul cu toți cei unsprezece jucători. E drept, Contra s-a pus de-a curmezișul și putem fi siguri că-și repatriază și familia din Spania, după acest play-off de-a dreptul incredibil, în care și-a purtat dinamoviștii când la trap, când la galop.
Oricum, după etapa asta, așa cum mi-am permis să prognozez acum o săptămînă, în marea bătălie pentru titlu au rămas doar cele trei echipe care sunt acum pe podium:Viitorul -38p, FCSB -38p și Dinamo -36.Mai sunt două etape în care s-au înscris pe poteca războiului total, fără concesii reciproce sau către următorii adversari. Mă răscolesc însă niște aminiri recente, potrivit cărora alde Șumudică, Miriuță și Mulțescu - care arbitrează, de fapt, acest incandescent final de campionat - și-au mărturisit și ei, de-a lungul timpului, oarece simpatii, de altfel omenești. Și, pentru că, vorba aia, oameni suntem, nu e deloc exclus ca, măcar pe ici-pe colo, în câte-un meci din astea decisive, în spatele atâtor declarații belicoase, să se fumeze pipa păcii!
Teama și mai mare care mă încercă, totuși, privește golăniile interminabile din arbitraj și care pot decide o cu totul altă ordine triplă decât cea care s-ar cuveni dictată doar de confruntările corecte din teren. Și, tocmai cu această temere , mă întreb dacă nu ar trebui ca, în ultima etapă cel puțin- dacă nu cumva în ultimele două! - n-am putea apela la niscaiva arbitri străini, cu un minim efort financiar făcut de federație? Asta apropo și de ce spuneam săptămâna trecută, afirmând că Răzvan Burleanu clocește noi măsuri de jecmănire a fotbalului autohton.
Ei bine, cluburile din Liga I tocmai au aflat că starostele FRF vrea să ia câte 5% din drepturile de televizare a meciurilor, chipurile pentru a ajuta cu acești bani echipele din ligile inferioare.Și cum tocmai a avut loc Adunarea generală a LPF, reprezentanții cluburilor au votat în unanimitate respingerea categorică a ultimei găselnițe anunțate de Burleanu. Mai mult chiar, după ce a taxat propunerea drept "o diversiune comunisto-securistă", Florin Prunea s-a întrebat public unde sunt banii veniți anual de la UEFA- peste 10 milioane de euro, după cum se spune- și cu care s-ar putea ajuta toate echipele din ligile a II-a și a III-a,ba s-ar putea înființa și multe academii de fotbal? Ar fi culmea ca Burleanu să și răspundă!
Horia Alexandrescu
(Text preluat din România literară)
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu