Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Congresul lui Brutus

Postat la: 05.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Se întâmplă ca, uneori, într-un partid serios de calibru, victoriile să nu fie pe placul tuturor, iar învingătorii să le stea unora în gât! Unora din interior vreau să spun, pentru că dușmanului de clasă, în cazul nostru PSD, îi stau în gât reușitele adversarilor. Mai ales dacă ele încorporează un bilanț fericit la sfârșitul unor alegeri!

În PSD, scandalurile se țin lanț, indiferent de cât de multe merite are unul sau altul. De regulă, sunt recunoscute doar calitățile conducătorului iubit. Ca pe vremuri. În comunism, cine ieșea pe piață cu o invenție era obligat să-i treacă pe brevet pe director sau secretarul de partid drept coautori! Chipurile, fără îndrumările și indicațiile lor "pertinente", inventatorul nu ar fi avut habar ce are în capul lui!

În zilele noastre de autentică democrație de cumetrie există un singur mare coautor. De fapt, autor, înțelept și conducător. Președintele de partid. La Congresul PSD, cum bine zicea Stelian Tănase, a bântuit peste tot umbra lui Liviu Dragnea. Paradoxal, deși a privit Congresul la televizorul din micuța lui celulă de la pușcărie, domnul Dragnea a avut pentru prima dată imaginea generală a tuturor membrilor de partid, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată de la înalta tribună a Congresului. Cât o fi fost ea de înaltă, nu zic, dar degeaba! De la prezidiu vezi primele rânduri, dar niciodată până în fundul sălii. Practic, acolo unde se strâng cei fără funcții importante...

Fără funcții, fără funcții, dar pricepuți în a pune țara la cale, chibițari de nădejde, sinceri pentru că sunt convinși că nu-i vede nimeni când își fac semne între ei atunci când e rostit numele lui Dragnea. Desigur, televiziunile și-au făcut treaba fără să aibe vreo înțelegere cu fostul lider al PSD. Tehnica te ajută uneori involuntar să pătrunzi chiar în sufletele foștilor camarazi, să le citești gândurile, inclusiv prin mimică...

Sunt convins că, după această experiență, Liviu Dragnea a realizat că nu este iubit chiar de toată lumea, inclusiv din partid. Că toți ăia care se strâmbau în anumite momente îi știu doar de frică...De aceea, obișnuiesc să se strâmbe și să mormăie în barbă! Și la Congres unii au făcut acest lucru cu ochii la ușă!
"Aoleu, ăsta nu e Liviu Dragnea?" De când se vorbește că va fi pus în libertate, unii nu mai au somn! Nici măcar în Parlamentul României unde dormeau cu spume la gură...

Sunt convins că după o asemenea experiență cu TV pe bune domnul Dragnea și-a reevaluat criteriile de selecție a oamenilor din jurul său. După mimica unora, care nu au luat în calcul că ar putea fi filmați, trag concluzia că Dragnea va deveni din ce în ce mai singur, chiar dacă va fi liber începând de astăzi!

Prezidiile sunt de cele mai multe ori mincinoase. Ele ilustrează în fals imaginea unui partid bine închegat, coerent și puternic. Realitatea este cu totul și cu totul alta. De fapt, personajele importante ascund câte un pumnal în mâneca hainei, în poșetă, unde sunt dame care nu mai vor să plece de la putere, sau îl poartă la vedere, ca în cazul lui Marian Oprișan, baronul de Vrancea.

Cine a urmărit Congresul PSD la televizor, cu multe imagini din sală din zonele ocupate de cei fără funcții importante, a realizat că majoritatea fac parte din gruparea lui Brutus. Congresul lui Brutus. Ei nu îl vor în libertate pe Dragnea de teamă că s-ar putea să aibe parte o mare susținere populară pesedistă la alegerile prezidențiale.

Faptul că, acum, mai nou, se spune că a fost judecat de un complet de judecată alcătuit incorect îi conturează și mai pregnant imaginea de victimă politică. Ce-i drept, după ce am vizionat Congresul la televizor, nu am văzut prea mulți pesediști convinși de acest lucru...13,14,15, Dragnea la televizor!

Lucian Cristea

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE