ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cine le cheamă pe furtuni?

Postat la: 24.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sunt curios cum se dau numele furtunilor. Sau uraganelor, ce-or fi ele. Și cine sunt nașii. O fi vreun colectiv așa, cum erau degustătorii de țigări pe vremuri?

Mă tot macină întrebările astea de când cu Boris... Chiar, ce fel de om ar numi un ciclon, în zilele astea, cu armata roșie la granițe, Boris?! Da, o să spuneți că și pe englezi îi cheamă Boris (Johnson). Și chiar există nemți cu acest nume. Nu, nu, aici uitați că Germania a stat aproape 50 de ani sub papuc sovietic. Să nu schimbăm însă vorba.

Cine dă nume furtunilor? Cum arată „procesul"? Ah, iată, uraganul Yagi, din Asia. Am dat „sărci" pe google și am aflat. Yagi a fost un inginer japonez, electrician, celebru la vremea lui. Visul lui era să descopere comunicarea wireless... Lumea-i dusă cu capul, inginerul Yagi nu a omorât pe nimeni, uraganul Yagi a omorât câteva sute!

Așadar, meteorologii sunt cei care botează furtunile? Au și ursitoare? Că poate asta-i explicația... vin 3 babe urâte la ședința de botez și spun: „Să fie cu noroc, să iei cu tine cât mai mulți, hai, du-te și suflă-le-n ceafă, spulberă-le casele!".

Și când mă mai liniștisem, hopa! Altă belea. Săptămâna viitoare vine „Ashley". O altă furtună, sau ce-o fi, cicloană. E cu ceva înghețuri, polară. Ei s-au gândit că poate mai sunt doamne/fete pe lumea asta care se numesc Ashley? Cum ar fi să afli că pe femeia visurilor tale o cheamă ca pe ciclonul ăla de-a spulberat vreo mie de vieți prin Europa? Ori, să ai coleg la școala de japoneză pe unul Yagi? Buuliiing, clar.

Edward Pastia

PS Suveraniștilor, dar voi cum acceptați frate ca pe-o furtună care ne trece granița să o cheme altfel decât neaoș românesc?! Ciclonul George, Cicloana Diana, așa da!

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE