Cine îl duce pe Dragnea de nas?
Postat la: 18.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La Congresul Extraordinar al PSD, în cuvântarea sa, Liviu Dragnea s-a referit la zăcămintele de petrol și gaze din Marea Neagră ca la un bun de mare preț. A precizat că este inacceptabil ca România să nu se aleagă cu nimic de pe urma exploatării acestora de către multinaționale. S-a angajat implicit să găsească o soluție. Soluția însă nu poate fi decât legislativă. Și aici Liviu Dragnea s-a împotmolit. Cine l-a lucrat?
Există bogății colosale de petrol, dar în special de gaze naturale în subsolul Mării Negre. În cele șase perimetre în curs de a fi exploatate. Am inisistat asupra acestui subiect și repet în continuare că, spre deosebire de alte state, care se comportă suveran în raport cu bogățiile lor naturale, România nu percepe cota parte din produsul obținut de către multinaționale. Nici 40%, cum se întâmplă în Olanda, nici mai puțin. Nu primim nici măcar un metru cub din sutele de miliarde de metri cubi de gaz, care urmează să fie extrase. Absolut nimic. Poate câștigăm din altă parte.
Nu mai rămân decât redevențele. Acestea sunt printre cele mai mici din lume. Și cu certitudine cele mai mici din întreg perimetrul Mării Negre. 3,5%, atunci când dintr-un zăcământ sunt extrase mai puțin de 10 milioane de metri cubi într-un trimestru și pot urca, însă doar teoretic, până la 13%, dacă într-un trimestru se extrag dintr-un perimetru peste 200 de milioane de metri cubi. Ne alegem cu nimic și, în schimb, vom avea poluare la Marea Neagră, indiferent de tehnicile folosite, iar litoralul românesc și turismul românesc la Marea Neagră vor fi făcute praf.
Prin urmare, nu într-o declarație oarecare, ci chiar în plin Congres al partidului, de la tribuna oficială, președintele PSD și liderul majorității parlamentare, nesilit de nimeni, afirmă că această situație trebuie să se schimbe. Iar proiectul de lege, care a fost clocit mai întâi de Guvernul Cioloș, apoi de Guvernul Grindeanu și promovat de Guvernul Tudose, se află pe masa paramentarilor. El va fi adoptat sau nu în funcție de decizia majorității parlamentare. O majoritate condusă chiar de Dragnea. Și să vezi minune! Senatul a adoptat acest proiect ticălos de act normativ. Urmeză să intre în Camera Deputaților. Unde este dezbătut în comisia de specialitate.
Nu am dreptul să îmi imaginez că Liviu Dragnea este de rea credință. Dimpotrivă. Trebuie să iau de bun ceea ce domnia sa a afirmat la Congres. Dacă era animat de rele intenții, ce sens avea să aprindă focul prin afirmația făcută acolo? Mai departe însă, se produc fenomene de-a dreptul paranormale. De pildă, șeful grupului parlamentar PSD din Senat, ridică din umeri și spune că nici măcar nu-și amintește de acest vot în favoarea legii. Deși votul a existat. Și nu se putea vota fără ca reprezentați majorității PSD plus ALDE să marcheze un mare „DA" pe tasta electronică. Reprezentanții ANRM au întocmit un amplu raport pe care urmează să-l prezinte președinților celor două Camere, primului-ministru și Serviciului Român de Informații, prin care semnalează cât de periculoasă poate deveni respectiva lege dacă va fi adoptată. Ceea ce știu eu, știe și Liviu Dragnea. Dar treaba merge mai departe
Nu există niciun parlamentar PSD ori ALDE și nici vreun parlamentar PNL din toți cei cu care am vorbit - și vă asigur că sunt foarte mulți - care să susțină acest proiect de lege. Dimpotrivă. Toți s-au declarat contra. Am discutat inclusiv cu membri ai comisiei de specialitate din Senat. Și aceștia se opun adoptării acestei ticăloase legi. Și cu toate acestea mașinăria de adoptare a actului normativ merge mai depare la foc continuu. Dacă Dragnea nu este duplicitar, atunci înseamnă că forțe încă oculte îl duc de nas. Oare cine? Să fie din nou o manevră a statului paralel?
Sorin Rosca Stănescu
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu