Cine l-a trezit pe Nicușor?
Postat la: 31.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Edilul general vrea să mărească de o sută de ori o amendă pe care el însuși a spus că n-o poate aplica!
S-a trezit Nicușor! O face cam o dată la șase luni... Specia lui hibernează și iarna și vara. Și cum vara asta a fost luuungă, lung a fost și somnul ciufulitului din palatul de pe Maidanul lui Duca. Acum, în fața camerelor de luat vederi, a apărut cu freza... toaletată. Din nefericire pentru el, în totală contradicție cu subiectul abordat: toaletarea copacilor din București, pentru care are pe masă mii de solicitări nesemnate. Baletul mediatic, nu pentru Parcul IOR l-a făcut el, dar s-a pozat acolo, pentru că masa era deja pusă. O dichisiseră bine, toată vara, liberalii din Sectorul 3, care au strâns peste 15 mii de semnături de la oamenii care își doresc salvarea Parcului, ars ca o torță sub ochii autorităților, care, ce să vezi, asemenea fraților lui Prâslea cel Voinic, se trezeau, de fiecare dată, după ce Zmeii plecau...
A venit acum Nicușor să dea amendă pe metru pătrat! „În sfârșit ‐ zice el - Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor". Aoleu! Păi, domule primar general, dacă abia acum, „în sfârșit", polițiștii locali ai Capitalei se comportă așa, pentru toată perioada de până ieri, când înțelegem că nu apărau interesele cetățenilor, nu îi ia nimeni la întrebări?! Sau te pomenești că a fost strategie, nu nerozie lăsarea a 9.000 de metri pătrați de verdeață să fie transformați în maidan acoperit de colb și de cenușă? Cumva pentru ca să fie amenda mare? Păi nu mai bine mai stăteați nițel la cutie, să ardă băieții tot, 12 hectare, și să dați amenda maximă, dacă tot e pe metru pătrat?
Cât plumb trebuie să ai în ghete, dacă nu poți face decât un pas la o jumătate de an? Căci mai bine de șase luni au trecut de când a fost Nicușor în zona retrocedată a Parcului IOR, și s-a jurat că își pune juriștii la treabă pentru a găsi o soluție. Și termenul de câteva săptămâni promis atunci pentru găsirea unei soluții (există înregistrări) s-a transformat în termenul uzual în care primarul Nicușor rezolvă solicitările cetățenilor: „la sfantu' așteaptă"! Inclusiv solicitările de toaletare a unor arbori care stau să cadă. Tocmai ce au ridicat ieri mașina unor vecini, peste care, la ultimul vânticel, a căzut o creangă răzleață care i‐a lipit capota de portbagaj! Dar asta nu‐i nimic pe lângă epopeea unui cetățean care toată vara nu și‐a scos copiii în curte de teamă să nu cadă peste ei o cracă mare, uscată. A tot insistat cu solicitarea de toaletare a copacului din propria-i curte, până când un funcționar i-a spus pe blat: „ taie dom'le craca, și dacă te reclamă cineva plătești amenda, că e mică, 25 de lei, la juma', ce naiba..."
Ei, și tocmai de aceea astăzi, consilierii generali liberali îi vor spune pas lui Nicușor, cu amenzile lui mărite de o sută de ori. O administrație poate da amenzi mari când are respect mare pentru cetățean și pentru nevoile lui. Dar dacă administrația doarme, dacă Nicușor hibernează, fie iarnă, fie vară, și lasă să ardă un hectar de parc pentru a da o primă amendă, ce încredere să existe într-o măsură „de propagandă" care cu gurița lui a spus că va fi inaplicabilă. Ascultați azi, la știri, că se va tot difuza, ascultați ce a zis! Că sunt greu de prins făptașii în flagrant, că ei taie copacii noaptea (când poliția doarme n.a.), iar proprietarul terenului se poate... scuza că n-a fost pe fază și nu știe cine i-a tăiat pomul. Și că d-aia a dat el amendă pe metru pătrat.
O asemenea inconsistență în declarații, în atitudini și în acțiune rar mi‐a fost dat să întâlnesc. Singura constantă pe care te puteai baza la Nicușor era hibernarea îndelungată. Mai îndelungată chiar decât a melcului, care poate sta chiar și trei ani făcut ghem, în cochilie. Dar iată că și aici a devenit imprevizibil. Se mai trezește din când în când, și-atunci, derutat, calcă pe melci, prin parcuri... Lasați-l mai bine să doarmă, oameni buni! Cine l-a trezit pe Nicușor?!
Inocențiu Voinea
ULTIMA ORA
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
-
O să facă față guvernul Ciolacu celor mai importante 10 riscuri guvernamentale si publice din 2025? Dacă nu, o să fie un an de teroare financiară
Având în vedere incertitudinea economică și presiunile financiare cu care se confruntă atât autoritățile guvernamentale, cât și cetățenii, practicile actuale nu mai reprezintă o opțiune viabilă. Organizațiile guvernamentale și din sectorul public vor trebui să facă o serie de compromisuri dificile și posibil greu de acceptat, care sunt necesare pentru a atenua riscurile și a preîntâmpina crize mai grave în viitor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Furtul aurului dacic a fost comandat de un actor statal
- 3."Am spionat în Cuba pentru CIA"
- 4.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 5.Hai să vă povestesc cum văd eu fact-checkingul
- 6.Salut, David
- 7.Hemiplegia morală definitivă
- 8.Schimbarea Americii și a lumii
- 9.Nu te TEME, popor român!
- 10.Iranul, model pentru regimul de la București
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu