Charles de România
Postat la: 30.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Prințul Charles, moștenitorul Coroanei Marii Britanii, se află din nou în România. Și are întâlniri, care e bine să fie citite într-o cheie specială. La fel ca și declarațiile publice pe care le face. Proiectul preconizat nu este însă cel care ni se înfățișează. Este riscant să luăm în calcul imaginea cea mai apropiată. În fundal, cred că se pregătește altceva. Cu adevărat surprinzător.
Azi, miercuri, 30 mai 2018, Prințul Charles are o întâlnire și o discuție tete-a-tete la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Apoi merge direct pentru o discuție între patru ochi cu premierul Viorica Dăncilă. Acest periplu se încheie la Palatul Elisabeta, printr-un dialog pe care moștenitorul tronului Marii Britanii îl va purta cu Principesa Margareta, Custodele Casei Regale. Care este tâlcul acestor întâlniri? Sunt pur și simplu coincidențe prilejuite de revenirea în țară a Prințului Charles, care ne-a obișnuit cu prezența sa în fiecare an, când își vizitează pitoreasca proprietate din Viscri?
Să punem cap la cap câteva informații certe.
1). De mai mulți ani, Prințul Charles vine regulat în România. A făcut declarații care au înconjurat mapamondul onorante, dacă nu chiar extrem de elogioase despre pitorescul regiunii din Transilvania, unde și-a stabilit o reședință. În acest sens, a făcut o reală și eficientă publicitate pentru țara noastră.
2). Într-unul dintre documentarele despre România, Prințul Charles declară, deloc întâmplător și fără nicio ironie, că se trage din neamul lui Vlad Țepeș. Cu alte cuvinte, din neam de familii domnitoare din România.
3). Deși titulatura sa oficială, pe care am folosit-o și eu la începtul acestei analize, este aceea de „moștenitor al Coroanei Marii Britanii", totuși toți cei informați și în primul rând publicul din Marea Britanie știu că nu Prințul Charles va fi următorul purtător al Coroanei. După ce longeviva Regină a Marii Britanii se va fi stins, altcineva va veni la Palatul Buckingham. Și cam toată lumea mizează pe Prințul William. Fiul lui Charles. Prin urmare, prințul care a revenit azi în România este liber de contract. Dar liber de contract este și fratele lui William. Prințul Harry.
4). Din nefericire, dinastia Hohenzollern s-a stins cu trecerea în neființă a Regelui Mihai. În plus, România este republică, iar actuala Casă Regală a României, de una singură nu poate schimba lucrurile. Chiar dacă, după cum oricine a putut observa, o monarhie constituțională nu ar fi decât benefică pentru această țară.
5). România se află într-un parteneriat strategic cu Marea Britanie, iar autoritățile de la București au fost întotdeauna apropiate de Casa Regală a Marii Britanii. Acest parteneriat strategic ar putea fi consolidat, și încă pentru perioadă foarte lungă de timp, în beneficiul ambelor state dacă, la capătul unei prestigitații geopolitice, în cadrul căreia să se manifeste o puternică voință politică internă, România ar redeveni monarhie constituțională, iar pe tronul regilor noștri s-ar așeza un reprezentant al familiei regale britanice.
6). În aceste condiții, ce ne oprește să ne punem întrebarea, dacă nu care cumva asistăm la demersuri consistente în acest sens, desigur întreprinse la nivel diplomatic, dar după un plan atent elaborat.
De aceea, ipoteza de mai sus nu trebuie deloc exclusă din calculele viitorului și este bine să fim din ce în ce mai atenți la pașii care se întreprind.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu