Cel poreclit "Plicușor Ban"!
Postat la: 24.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Nicușor Dan nu a primit deloc întâmplător această poreclă. Încă din vremea când, vezi Doamne, era activist civic, devenise de notorietate, mai puțin pentru DNA, că acesta îi șantaja literalmente pe oamenii de afaceri, deschizându-le procese peste procese și blocându-le de cele mai multe ori aprobările pentru construcții, sub pretextul că respectivele construcții atentau la sănătatea fizică sau estetică a Capitalei. Și s-a întâmplat un fapt incredibil. Individul a ajuns primar general a Capitalei. Iar acum trebuie să ne spălăm pe cap cu el.
Tot ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat. Nu mai este necesar niciun argument pentru a înțelege pe deplin faptul că, pe lângă alte beteșuguri, Nicușor Dan, căruia i s-a consolidat porecla de „Plicușor Ban", este cu desăvârșire lipsit de abilități manageriale. Ori poziția de primar general - e valabil pentru orice primar - presupune să fii un bun administrator. Să cunoști la perfecție legislația în domeniu și mecanismele după care funcționează o autoritate locală. Capitala este o unitate administrativ-teritorială extrem de complexă, De aceea, deloc întâmplător, unii dintre primarii generali au fost vizați și pentru poziția de premieri. Dacă poți administra Capitala României, este de presupus că poți să conduci cu pricepere și un Executiv. În al doilea rând, nu este deloc întâmplătoare competiția grea care se duce pentru câștigarea alegerilor la Primăria Generală. Un primar general este aproape la fel de legitim ca și un președinte de țară, întrucât beneficiază de milioane de voturi.
Din această perspectivă, la ultimele alegeri locale, s-a produs - și nu numai în cazul Primăriei Generale a Capitalei și nu numai în Sectorul 1, ci și în alte localități din țară - un adevărat dezastru electoral. Absenteismul a atins cifre record. Cetățenii nu au mai avut încredere că votul lor este numărat corect. Să nu uităm că suntem singura țară din Uniunea Europeană în care cetățenii votează și o unitate militarizată, STS, numără voturile și îi decide pe câștigătorii alegerilor. În al doilea rând, cu excepția Gabrielei Firea, susținută parțial de un partid aflat atunci în declin și demonizat drept „ciuma roșie", nu a existat niciun candidat cât de cât credibil. Iar PNL, de teamă să nu se trezească înfrânt și umilit, a recurs practic la un individ din afara partidului și care, în ciuda poreclei, se mai bucura încă cât de cât de credibilitate din partea cetățenilor. A acelor cetățeni, din păcate nu puțini, care pun semnul egalității între activismul civic și calitățile unui edil. Ori Nicușor Dan, pentru a-și umfla buzunarele, mima doar activismul civic și nu dovedise prin nimic că are calități manageriale. Responsabili pentru nominalizarea și susținerea acestuia au fost în primul și în primul rând președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, șeful PNL, precum și Dan Barna și Dacian Cioloș, vârful bicefal al USR. În mod normal, toți aceștia trebuie astăzi să-și asume răspunderea. Pentru că bucureștenii dârdâie de frig. Pentru că în multe cartiere nu există apă caldă decât cu țârâita. Pentru că sunt canalizările așa cum sunt. Pentru că spitalele aparținând Primăriei devin pe zi ce trece o ruină. Pentru că nu s-au băgat bani suficienți în școli și grădinițe. Pentru că nu s-au făcut parcări. Pentru că parcurile sunt neîngrijite. Și, în fine, pentru că transportul în comun e așa cum e, lăsând la o parte greva din aceste zile. Și să nu uităm de gunoaie. Și de deratizare. Și de țânțarii care ne vor termina la primăvară.
În mod normal, cei responabili trebuie să declare ferm că-i retrag lui Nicușor Dan sprijinul politic și să-l determine astfel să demisioneze. Pentru ca, până când nu e prea târziu, să avem în fruntea Primăriei un nou edil și un nou Consiliu General.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu