Cei trei crai ai sistemului
Postat la: 22.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Să respirăm adânc și să tragem linie. O linie groasă. După ce automotiunea de cenzură a trecut. Și înainte de a vedea cum se vor desfășura evenimentele în continuare. Moțiunea a trecut, dar nu și pericolele pentru societate. Un rol cheie l-au jucat cei trei crai din sistem. Victor Ponta. Sorin Grindeanu. Și Augustin Jianu. Despre toți trei, sunt întâia persoană care a afirmat, cu subiect și predicat, că se află în serviciu comandat. Abia apoi au venit și alte acuzații. Din partea altor persoane. Cei trei s-au comportat întocmai. Ca niște drone. Personaje în slujba statului paralel. În mod paradoxal. Pentru că fiecare dintre ei făcea parte și din statul democratic. Ce i-o fi apucat?
Despre Victor Ponta curg dezvăluirile. Ultima a fost făcută chiar azi. Cu probe de nezdruncinat. În timp ce Victor Ponta vorbea despre democrație și despre statul de drept și înjura sistemul ticălos creat de Traian Băsescu, iată, s-a aflat faptul că el nici nu venise bine la putere în calitate de prim-ministru și plătea un greu tribut sistemului. El a semnat cu mână lui și el a promovat cu capul lui și cu puterea lui de premier actele normative emise de Guvern prin care au fost create echipele mixte alcătuite din procurori DNA și oameni de la SRI. Pretinde, și pe bună dreptate, că a fost jurist. Și că are o pregătire temeinică în acest domeniu. A încălcat însă Constituția și legile țării cu bună știință și cu cinism. A umilit statul de drept în favoarea statului nedrept. Știa perfect că asemenea echipe mixte nu numai că încalcă legea, dar reduc în mod dramatic drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Și, totuși, fostul acoperit SIE a comis-o. Iar ultima ispravă tocmai s-a consumat. Fortificarea sa în Palatul Victoria și tentativa de a instala și administra un Guvern, în disprețul partidului din care face parte, dar și al rezultatului alegerilor.
Am fost, la fel, primul care, imediat după nominalizarea sa și încă înainte de numire, am semnalat faptul că Sorin Grindeanu, candidatul ales de Liviu Dragnea, urmează să fie și el, la fel cum a fost și Ponta, un premier racolat de servicii. Dependent de servicii. Obligat să răspundă unor comenzi venite din afara partidului care l-a promovat. Și exact asta s-a întâmplat. Nu o fi știut Dragnea? Ba eu cred că a știut. A știut, dar și-a imaginat că Grindeanu va fi loial PSD. Și președintelui acestui partid. S-a înșelat. Crunt. Prețul plătit a fost întârzierea dramatică a implementării programului de măsuri, aducerea în Guvern a altor și altor acoperiți și, în final, provocarea unei crize care continuă și azi și va mai continua.
Al treilea crai al serviciilor este Augustin Jianu. Augustin Jianu a fost adus de Sorin Grindeanu la Ministerul Comunicațiilor. Cum ar fi putut serviciile să rateze un asemenea departament. Comunicațiile sunt cheia pentru o mulțime de societăți acoperite, în special din domeniul IT. Dar sunt, totodată, și cheia supravegherii informative a populației. Așa că Grindeanu s-a conformat ordinului pe unitate și l-a adus pe Augustin Jianu în Guvern. Iar Jianu i-a întors serviciul, fiind practic primul și singurul membru al Guvernului care s-a baricadat cu Grindeanu în Palatul Victoria.
Cei trei crai ai sistemului și-au dat arama pe față. Și și-au făcut datoria. Până la capăt. Dar nu datoria față de cetățenii României, nu datoria față de cei care și-au exercitat dreptul la vot. Nicidecum. Ci datoria față de statul paralel. Misiunea lor a fost îndeplinită. Chiar dacă, aparent, proiectul mizerabil a eșuat. Tare sunt curios pe cine mai propune Liviu Dragnea în următorul Guvern. Tot vreo dronă? Care să promoveze alte și alte drone? Alți crai ai sistemului? Sistemul însuși oare va renunța atât de ușor? Eu unul mă îndoiesc având în vedere nonșalanța, ca să nu spun nesimțirea, cu care și-au permis să iasă în față și au riscat să se dea de gol cei trei crai.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu